Hírzóna

47 kiló mariskával bukott le egy macedón drogcsempész Röszkén

47 kiló mariskával bukott le egy macedón drogcsempész Röszkén

2018. október 31., szerda
47 kiló mariskával bukott le egy macedón drogcsempész Röszkén

Jogerősen nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy macedón állampolgárságú kábítószercsempészt, aki több mint 47 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Csehországba szállítani 2016-ban.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a 49 éves férfit, és a szabadságvesztés mellett nyolc évre kiutasította Magyarország területéről. A vádlott több ezer eurós tartozást halmozott fel, ezért hitelezői felszólították, dolgozza le adósságát. Megbízói ezután a járművében ötszáz literes üreget alakítottak ki, amelyben kilencven csomag marihuánát rejtettek el. Azt a feladatot kapta, hogy a kábítószert először Szlovákiába és Csehországba juttassa el, majd onnan telefonos utasítások alapján szállítsa tovább. A vádlott 2016. december 17-én jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőn, és a pénzügyőrök megtalálták az elrejtett kábítószert. A szakértői vélemény szerint a 47 kilónyi marihuána hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának csaknem ötszöröse volt. A táblabíróság - a drog mennyiségére tekintettel - súlyosította a Szegedi Törvényszék hét és fél év szabadságvesztést kiszabó elsőfokú ítéletét, lehetőséget látott azonban arra, hogy a magyar nyelvet nem beszélő vádlott a büntetését fegyház helyett börtönben töltse le.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.