Közélet

350 millióból fejlesztették az orvosi ellátást Vásárhelyen

350 millióból fejlesztették az orvosi ellátást Vásárhelyen

2018. október 22., hétfő
350 millióból fejlesztették az orvosi ellátást Vásárhelyen

Háziorvosi és védőnői rendelőket újítottak fel és bővítettek Hódmezővásárhelyen több mint 350 millió forintból, uniós támogatással - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint két év alatt 12 háziorvosi praxishoz - 2 praxis gyermekeket, 10 pedig felnőtteket lát el -, valamint a védőnői szolgálathoz tartozó rendelőket újították fel négy épület korszerűsítésével és bővítésével. Több helyen elbontották a használaton kívüli, rossz állapotú épületrészeket, melléképületeket, más ingatlanoknál pedig csak a házak fő szerkezeti elemei maradtak meg; új vizsgálókat, várókat, vizesblokkokat alakítottak ki. Az épületeket szigetelték, kicserélték a nyílászárókat, új épületgépészeti rendszereket és elektromos hálózatot hoztak létre. A rendelők kerekesszékkel és babakocsival is megközelíthetővé váltak, ezt rámpák kiépítésével és személyemelővel biztosították, és akadálymentesített vizesblokkok is épültek.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.