Sport

Újjáéled a férfi röplabda Szegeden

Újjáéled a férfi röplabda Szegeden

2018. szeptember 7., péntek
Újjáéled a férfi röplabda Szegeden
A jégkorong után a röplabda is újjáéled Szegeden, ugyanis a Szegedi Röplabda Sportegyesület a 2010/2011-es szezon után ismét indít férfi felnőttcsapatot az NB II-ben.

Az újjáalakult csapat nagy része tagja volt a két éve megszűnt SZTE-EHÖK SE-nek, amely két ezüstérem mellett, három bajnoki címet is szerzett az NB II-ben. Most egy év kihagyást követően újra szerepelnek az ezúttal már fordulós rendszerű másodosztályban, amelynek a Közép-csoportjába nyertek besorolást. – A munkahelyi elfoglaltságok miatt hetente két edzéssel készülünk.

Szerencsére egyre több egyetemista és középiskolás fiatal próbálgatja nálunk a szárnyait, úgyhogy a csapatunkban egyszerre van meg a kellő rutin és a lendületes fiatalosság

– fogalmazott Strezeneczki Gyula, a Szegedi RSE vezetőedzője. Két éve – amikor legutóbb volt felnőttcsapat Szegeden – még kuparendszerben, havonta egyszer kétnapos tornákkal zajlott a bajnokság, most viszont már a többi csapatsporthoz hasonlóan hetente vannak fordulók. A megváltozott lebonyolítási rendszer miatt Strezeneczki mesternek komoly gondot jelenthet az állandóság megteremtése. – Az elsődleges cél az, hogy minden mérkőzésen a lehető legjobb összeállításban tudjunk kiállni.

Az idősebb játékosaink nagy része hétköznap dolgozik és a hétvégéiket érthető módon szívesebben töltik a családjaikkal, így nem várható el tőlük, hogy minden mérkőzésünkön szerepeljenek. Ennek ellenére remélem, hogy állandóság jellemzi majd a csapatunkat

– fejtette ki álláspontját. A célokat illetően a szakember úgy fogalmazott, hogy optimális esetben akár éremért is küzdhet a csapat az idei szezonban. – Vannak kifejezetten erős csapatok is a bajnokságban, itt elsősorban az NB I-es klubok U-21-es gárdáira gondolok.

Mindezek ellenére, ha összeáll a csapatunk, akkor akár a dobogóért is harcba szállhatunk

– mondta bizakodóan a tréner.

A szegediek számára szeptember 29-én kezdődik a bajnokság Pécsen. Az SZRSE a hazai meccseit a szegedi röplabda fellegvárában, a Lila iskolában játssza majd.

(Fotó: SZRSE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.