Sport

SZVSE-FTC: Kupagyőzelemre tör a Fradi ukrán mestere

SZVSE-FTC: Kupagyőzelemre tör a Fradi ukrán mestere

2018. szeptember 21., péntek
SZVSE-FTC: Kupagyőzelemre tör a Fradi ukrán mestere

Egy hónappal ezelőtt a Ferencváros vezetősége edzőváltás mellett döntött, és Thomas Doll helyére, Szergej Rebrovot szerződtették a kispadra. A 44 esztendős szakember már az első magyarországi idényében szeretne bajnok és kupagyőztes lenni a zöld-fehér együttessel.

Szergej Rebrov, játékos-pályafutása során szerepelt a Sahtar Doneckben, a Dinamo Kijevben, a Tottenhamben, a Fenerbahcéban, a West Ham Unitedben valamint a Rubin Kazanyban is. A 75-szörös ukrán válogatott 2014 óta edzősködik, korábban Kádár Tamás trénere is volt a Dinamo Kijevnél, ahol három évet töltött el a kispadon, ezalatt kétszer nyert bajnokságot és hazai kupát, valamint egyszer az ukrán Szuperkupát is elhódította irányításával a klub.

- Három osztálykülönbség van a két csapat között. Kötelező feladat a továbbjutás?

- Természetesen, más lehetőség fel sem merülhet. Nem kell foglalkozni azzal, hogy három osztálykülönbség van, ha kettő vagy egy lenne, akkor is ugyanúgy kellene játszanunk. Tőlünk csakis a győzelem elfogadható.

- Rövid ideje ül a Ferencváros kispadján- fel tudja használni a mérkőzést, hogy olyan játékosokat is megnézzen játék közben, akik kevesebb lehetőséget kaptak?

- Ez egy remek alkalom arra, hogy olyanok is lehetőséget kapjanak, akik a bajnokságban nem mindig a kezdőcsapat tagjai. De ugyanúgy hasznos azoknak, akik rendszeresen játszanak, hiszen így van egy újabb mérkőzésnyi idő arra, hogy minél jobban elsajátítsák a taktikai elképzeléseinket.

Szergej Rebrov bajnoki címhez és kupagyőzelemhez segítené a Ferencvárost. (fotó: fradi.hu)

- A táblázat élén állnak, ez egy ilyen mérkőzésen kötelez. Kell külön motiválni a játékosokat?

- Profi játékosokkal dolgozom hatalmas potenciállal, mindenki tudja a dolgát. Nincs különbség mérkőzés és mérkőzés közt abból a szempontból, hogy mindig ugyanolyan elánnal kell neki vágni egy találkozónak.

- Mi a célja a Ferencvárosnak a magyar kupában?

- Természetesen a végső győzelem! Fontos ez a sorozat, és itt is meg lehet mutatni, hogy mire vagyunk képesek.

Játsszon velünk dedikált Fradi mezért

Ha szeretné megnyerni a zöld-fehérek idei mezét, amit a teljes csapat aláírt, akkor két kérdésre kell válaszolnia és egy kis szerencsére lesz szüksége a sorsolásnál:

1. Hányszor szerepelt az ukrán válogatottban Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője?

2. Mikor játszott utoljára Szegeden a Ferencváros?

A helyes válaszokat a deliszojatek@gmail.com e-mail címre, vagy szerkesztőségünkbe, a Szentháromság utca 77 szám alá várjuk szeptember 25-ig. A nyertes nevét a szeptember 28-i Déli Szó magazinban tesszük közzé.

(borítókép: fradi.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.