Kultúra

Sztravinszkij-estjét adja elő a Szegedi Kortárs Balett Keszthelyen

Sztravinszkij-estjét adja elő a Szegedi Kortárs Balett Keszthelyen

2018. szeptember 10., hétfő
Sztravinszkij-estjét adja elő a Szegedi Kortárs Balett Keszthelyen

A Duna Táncműhely, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a SzegediKortárs Balett sikerprodukcióival, valamint fotókiállítással, tánctörténeti előadással és táncházzal várja az érdeklődőket szeptember 13. és 15. között a 16. Keszthelyi Táncpanoráma.

Az idei fesztivál programjába négy olyan előadást válogattak be, amelyek minden alkalommal nagy sikert aratnak a Nemzeti Táncszínházban - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

ASzegediKortárs Balett Sztravinszkij-estjét (Menyegző, Tavaszi áldozat) hozza el a Balaton Színházba

, a Duna Táncműhely Álom, álom kitalálom, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes pedig Kiegyezés című előadásával érkezik Keszthelyre. A háromnapos fesztivál kísérőprogramjai közé tartozik

a 30 évesSzegediKortárs balett elmúlt évtizedeit megörökítő fotógráfiákból nyíló tárlat 30 év - 30 kép címmel

, Lakatos János koreográfus és táncpedagógus Tánc és kreativitás című előadása, valamint a hagyományőrző táncegyüttesek részvételével zajló táncház. A Keszthelyi Táncpanoráma a Balaton Színház 2002-es átadása óta kínál az őszi hónapokban tartalmas kikapcsolódási lehetőséget a tánc szerelmeseinek. Az elmúlt évek alatt a város egyik meghatározó kulturális eseményévé vált a rendezvény, amely a táncművészet kiemelkedő társulatait vonultatja fel több - néptánc, táncszínház és modern balett - műfajban. A rendezvénysorozat a Nemzeti Táncszínház és a keszthelyi Balaton Kongresszusi Központ és Színház közös szervezése.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.