Kultúra

Szobrász testvérpár alkotásaiból nyílt tárlat Vásárhelyen

Szobrász testvérpár alkotásaiból nyílt tárlat Vásárhelyen

2018. szeptember 17., hétfő
Szobrász testvérpár alkotásaiból nyílt tárlat Vásárhelyen
Kerékpárokcímmel nyílt meg Kotormán László és Kotormán Norbert szobrász testvérpár kiállítása szeptember 14-én a MANK Nonprofit Kft. által üzemeltetett Hódmezővásárhelyi Művésztelepen. A Kotormán testvérek dolgos munkájukkal inspirálóan hatnak a művésztelepen élő alkotókra - olvasható a Kultúra.hu cikkében.

A testvérpár két éve bérel műtermet a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen, amelynek galériájában és kertjében állították ki Norbert fából, valamint László kőből készült szobrait. Kotormán Norbert ugyan nem szereti maga jellemezni a munkáit, egy fehérre festett, embert ábrázoló faszobor alakról mégis elmondta: mintha Buddha-alakot öltene, a mozgatható karok és a forma dőlése azonban az esendőségre hívja fel a figyelmet, ellentétben a szoborképek eredeti, az emberi nagyságot megfogalmazó céljával. „Bizonytalanság árad belőle, tökéletes ugyanis az ember életében nincs, csak törekedni lehet arra” – fogalmazott a művész.

További részletek ITT olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.