Egyetem

Százhat diák kapott ösztöndíjat a gazdaságtudományi karon

Százhat diák kapott ösztöndíjat a gazdaságtudományi karon

2018. szeptember 19., szerda
Százhat diák kapott ösztöndíjat a gazdaságtudományi karon

Százhat hallgató részesült ösztöndíjban a 2018/19-es tanév első félévében a Gazdaságtudományi Karon. A tehetséges hallgatókat a GTK mellett vállalatok és a kar korábbi ösztöndíjasai is támogatták.

Felvételi összpontszám, tanulmányi eredmény, szociális helyzet – csak néhány a kiválasztási szempontok közül, amelyek alapján a közgazdászhallgatók a kar, illetve vállalati és alapítványi partnerei által meghirdetett ösztöndíjakra pályázhattak. A motivációs levelek és az önéletrajzok tanulmányozása után találkozóra hívták a hallgatókat, akik személyesen is bebizonyíthatták rátermettségüket. A nyertes pályázók szeptember 14-én, pénteken vehették át oklevelüket. A díjazottakat és a támogató partnerek képviselőit Dr. Kovács Péter, az SZTE GTK dékánja köszöntötte. Elmondta: 2012 őszén döntött úgy a szegedi gazdaságtudományi kar, hogy a jövő közgazdászait tanulmányi és szociális alapon ösztöndíjprogrammal támogatja. A nappali tagozatos önköltséges képzésben résztvevő hallgatókat támogató ösztöndíjak a képzés során térítendő díj felét vagy teljes egészét fedezik. – Az idei a tizenharmadik ösztöndíjátadó ünnepség, az elmúlt években több 1000 hallgatót támogattunk, magyar és külföldi diákokat egyaránt. A 2018/2019-es tanév első szemeszterében 106 hallgató részesült ösztöndíjban, közülük 88-an veszik ma át oklevelüket – fogalmazott. A GTK Tehetsége díjakat Dr. habil. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese és Dr. Kovács Péter, az SZTE GTK dékánja adták át. A GTK mellett az Ökonómia Közhasznú Alapítvány, a PlazmaPont, az Epam Systems, a Proko Travel Kft. és a FourCreation is ösztöndíjjal támogatta a tehetséges hallgatókat. A korábbi évfolyamok végzettjei, akik maguk is ösztöndíjasként folytatták tanulmányaikat a karon, ösztöndíjjal segítették a fiatalabb generációt.

(Forrás: szte.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.