Hírzóna

Pénzre is váltható értékké vált a biztonság

Pénzre is váltható értékké vált a biztonság

2018. szeptember 16., vasárnap
Pénzre is váltható értékké vált a biztonság

Pénzre is váltható értékké vált a biztonság Európában - mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A szakértő egyebek mellett kifejtette, hogy a Magyarországra költöző külföldiek számára a biztonság lett az elsődleges szempont, nem az, hogy itt olcsóbbak az ingatlanok vagy olcsóbb a megélhetés. Érthetőnek nevezte, hogy például a brit turisták miért szeretik Magyarországot, illetve Budapestet, miután a londoni polgármester arról beszél, hogy a terrorizmus a nagyvárosok mindennapjainak természetes velejárója. Amikor felépült a határzár, még nem lehetett felbecsülni a jelentőségét, de három év távlatából már látható a hatása - mutatott rá. A szakértő kitért arra, hogy a magyar társadalom is döntő részben felsorakozott a magyar kormány illegális migráció elleni politikája mögé. Az emberek azt szeretnék, hogy a családjuk, a mindennapjaik, a vagyonuk biztonságát a jövőben is rendben tudják - fogalmazott. Horváth József kiemelte: a következő években Magyarországnak és Európának abból a szempontból is fel kell készülnie, hogy milyen biztonsági kockázatokat jelent az az illegálisan beérkezett tömeg, amely állampolgárságot fog kapni Nyugat-Európában, és így szabadon mozoghat majd a schengeni övezeten belül. (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.