Közélet

Mintaprogram indul a vásárhelyi romák felzárkóztatására

Mintaprogram indul a vásárhelyi romák felzárkóztatására

2018. szeptember 7., péntek
Mintaprogram indul a vásárhelyi romák felzárkóztatására

Karbantartói képzéssel, üzemcsarnok létesítésével segíti a vásárhelyi romák felemelkedését a helyi nemzetiségi önkormányzat; ezt a csütörtöki lakossági fórumon jelentette be Mátray Attila, a szervezet elnöke - írta a Délmagyar.

– Szeptember végétől, október elejétől egy országosan is egyedülálló mintaprogramot indítunk a város azon területein, ahol a legnagyobb számban élnek romák. A program a Trollmann nevet kapta – mondta a lakossági fórumon Mátray Attila. A lap cikkéből kiderül, hogy a Hódmezővásárhelyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és a Csomorkányi Szociális Szövetkezet 300 órás település-karbantartói képzést szervez. Akik elvégzik a tanfolyamot – összesen 20 fő–, azokat a szövetkezet a lakóhelyük környezetében fogja foglalkoztatni. Jelentkezni a felzárkóztatási programirodán lehet. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.