Közélet

Megkondulnak a harangok pénteken, a Béke napján

Megkondulnak a harangok pénteken, a Béke napján

2018. szeptember 20., csütörtök
Megkondulnak a harangok pénteken, a Béke napján

Magyarországon is megkondulnak a harangok a Béke napján, szeptember 21-én, pénteken - olvasható a Miniszterelnökség MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint írják, csatlakozva a Kulturális Örökség Európai Évéhez kapcsolódó nemzetközi felhíváshoz, szeptember 21-én, pénteken 18 óra és 18 óra 15 perc között Magyarországon is országszerte megkondulnak a templomok harangjai, hogy a béke nemzetközi világnapján felhívják a figyelmet az első világháború lezárásának 100. évfordulójára, valamint a 30 éves háború 1648-as lezárásának évfordulójára, ezzel emlékeztetve mindenkit a béke megőrzésének fontosságára. A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház is támogatja a kezdeményezést, amelyet a plébániák, parókiák és gyülekezetek figyelmébe ajánlottak. A felhívásra eddig számtalan németországi templom - Berlin, Hamburg, Drezda, Lipcse, Bamberg és Köln -, hétszáz csehországi és szlovákiai templom és Észtország lutheránus templomai is jelentkeztek. Mellettük Dánia, Franciaország, Finnország és Írország is részt vesz a kezdeményezésben. A kezdeményezéshez csatlakozók a

https://sharingheritage.de/en/ringing-bells-across-europe/

honlapon jelezhetik részvételi szándékukat.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.