Közélet

Később derül ki, megjavítják-e az életveszélyes Rókusi körúti bringautat

Később derül ki, megjavítják-e az életveszélyes Rókusi körúti bringautat

2018. szeptember 14., péntek
Később derül ki, megjavítják-e az életveszélyes Rókusi körúti bringautat

Cikkünk megjelenése után a Rókusi körúti kerékpárút felújítását kérte Nagy Sándor alpolgármester. A Belvárosi híd előtti csomópontot várhatóan 2020-ban alakítják át.

Szerdán

írtunk róla

, hogy

egy olvasónk a nagy Tesco közelében esett el a biciklijével egy hosszanti repedés miatt, de a környékbeliek szerint a gyalogosokra ugyanúgy veszélyes a kerékpárút említett szakasza. Azóta egy másik olvasónk jelezte: a Kossuth Lajos sugárúti biciklisávon szintén durva úthiba található.

Megkerestük az önkormányzatot, mert szerettük volna tudni, mit terveznek a veszélyes úttal? "Jelzésük nyomán a Rókusi körúti repedés javítását kértem a Környezetgazdálkodási Kft-től. Arról, hogy melyik kerékpárutat újítjuk fel, a lakossági jelzések és a közútkezelő javaslatai alapján a Városüzemeltetési Bizottság fog dönteni, kérni fogom a kollégákat, hogy a Rókusi körúti kerékpárutat is vizsgálják meg a következő bizottsági előterjesztés készítésekor" – válaszolta az alpolgármester megkeresésünkre. Arról is érdeklődtünk, hogy a Belvárosi hídnál lévő csomópont tervezett átalakítása hogy áll. Nagy Sándor ezzel kapcsolatban azt írta, hogy ez várhatóan 2020-ban valósulhat meg, de még a tervezési fázisnál tartanak. A Móra-parkot és a múzeumot jövőre újítják fel, de nem tartják célszerűnek, hogy párhuzamosan folyjanak a kivitelezési munkák a környéken – írta az alpolgármester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.