Közélet

Közúti ellenőrzés lesz Szegeden a környezetkímélőbb autózásért

Közúti ellenőrzés lesz Szegeden a környezetkímélőbb autózásért

2018. szeptember 17., hétfő
Közúti ellenőrzés lesz Szegeden a környezetkímélőbb autózásért

Folytatódik a több mint két évtizedes múltra visszatekintő Közúti Közlekedési Környezetvédelmi Akció, szeptember 17. és 21. között az Európai Mobilitási Héthez kapcsolódó ellenőrzés-sorozattal a környezetbarát, energiatakarékos gépkocsi-használat fontosságára hívják fel a figyelmet - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. által szervezett akció keretében a helyi kormányhivatalok munkatársai 10, közúti környezetvédelmi ellenőrzésekre alkalmas gépkocsival az ország négy városában - Budapesten, Debrecenben, Győrben és

Szegeden

- végeznek el mintegy 1400-1600 mérést naponta változó helyszíneken. A járművek vezetői szimbolikus ajándékot kapnak, a kirívóan rossz állapotú, erősen szennyező gépkocsival közlekedők az előírások szerinti szankcióra számíthatnak - írja a szaktárca közleményében. A hagyományos akció célja a hazai járműállomány átlagos környezetvédelmi állapotának folyamatos vizsgálata és értékelése a hatályos szabályoknak megfelelő közúti mérések alapján. A gépkocsik műszaki állapotának javításával akár 40-60 százalékkal is csökkenthető az általuk okozott szennyezés - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.