Sport

Kölnben fejezné be a Bajnokok Ligáját a Pick

Kölnben fejezné be a Bajnokok Ligáját a Pick

2018. szeptember 16., vasárnap
Kölnben fejezné be a Bajnokok Ligáját a Pick

Az idei Bajnokok Ligája sorsolást nézve a MOL-Pick Szegednek komoly esélye van arra, hogy a csoport első négy helyének valamelyikén végezzen.

A nyáron kulcspozíciókban erősödő kékek legnagyobb ellenfelei- legalább is a papírforma szerint- a tavalyi Final Fourban szereplő francia Nantes és PSG, illetve a német Flensburg lehetnek. A Final Four döntő vesztese, a Nantes tavaly idegenben és hazai pályán is nyert a Pick ellen- az akkor még „sötété lónak” mondott franciák később bebizonyították, hogy nem csak a csoportban, a végelszámolásnál is illik velük számolni. Csakúgy, mint a másik francia csapattal, az évek óta BL győzelemről álmodozó PSG-vel- ott nyáron a Vardarral a sorozatot megnyerő Raul Gonzalesszel a kispadon vágnak neki a szezonnak.

"A MOL-Pick Szeged minden évben fejlődik, ebből kifolyólag remélem, hogy idén egy körrel többet tudunk menni a Bajnokok ligájában. A csapat tavaly megtanult nyerni, de ettől még nagyon éhesek vagyunk a sikerre, ezért mindig a lehető legjobb eredmény elérésére törekszünk. Komoly nemzetközi rutinnal rendelkező játékosokkal erősítettünk, elég ha Maquedara, Canellasra, vagy éppen Bombac-ra gondolunk. Az idei MOL- Pick Szeged képes lehet a Final Fourba jutásra." - fogalmazott Alilovic, a szegediek hálóőre.

  A német Flensburg a világ legerősebb bajnokságának aranyérmeseként érkezik az idei sorozatba- már ez a tény is a csoport és a sorozat esélyesévé teszi. Sem hazai pályán, sem idegenben nem lesz egyszerű a Pick feladata ellenük. A dán Skjern neve hallatán egy évvel ezelőtt mindenki legyintett, majd tavasszal a szurkolók a szemüket dörzsölgetve hitetlenkedtek, hogy elbúcsúztatták a Veszprémet a nyolc közé jutásért. A hírek szerint idén sem a futottak még kategóriába vágynak. Az ukrán Zaporozsje rendszeres BL résztvevő, elsősorban hazai pályán tud igen kellemetlen perceket okozni a legnagyobb ellenfeleknek is, igaz itt a papírforma szerinti „oda-vissza” két ponttal lehet reálisan számolni. Csakúgy, mint a Celje ellen. A szlovénokkal az előző előtti sorozatban meccselt a Szeged, akkor a legnagyobb izgalmat az okozta, hogy az idegenbeli meccsről hazafelé lerobbant a Pick autóbusza.

"Rendkívül erős csapatunk van, nagyon várom már, hogy elkezdődjön a Bajnokok ligája szezon, és sorozatban játsszunk komoly nemzetközi ellenfelekkel. A csoportunk erőviszonyait figyelembe véve az első két hely valamelyikére várom magunkat. Nagyon fontos, hogy győzelemmel rajtoljunk. Idén nem lehet más célunk, minthogy eljussunk Kölnbe." - nyilatkozta Bombac.

A sort zárjuk a vasárnapi, első ellenféllel, a Zágrábbal. Az egykor szebb napokat látott horvátokhoz az utóbbi években szinte hazajárnak a szegediek- igaz most nem Zágrábban, hanem a Eszéken találkozik a két csapat (vasárnap 20:00 Élőben: Sport 1 TV, Rádió88, pickhandball.hu). A horvátok ellen sem túlzó a két győzelemről beszélni, de elsősorban hazai pályán ehhez nekik is lesz egy két szavuk.

Összeségében a játékoskeretet és az ellenfeleket nézve a Szeged az első négy hely valamelyikét kell megszerezze a csoportban. Ehhez a hazai meccseken nem fér bele a botlás, mint ahogy egy tavalyihoz hasonló rossz széria sem. A végső helyezésekről az idegenbeli győzelmek-bravúrok- döntenek majd.

Juan Carlos Pastor: "Megvan a harmónia"

- Jelent valamilyen plusz rangot és motivációt, hogy bajnokként indulnak a BL-ben?

- Minden sorozatot nagyon motiváltan várunk. Az előző idényben szerzett bajnoki címünkkel valóra vált az egyik nagy álmom, de itt még nem állhatunk meg.

- Komolyabb elvárások vannak idén a nemzetközi porondon, mint az elmúlt években?

- Régóta vágyunk már arra, hogy eljussunk a Bajnokok Ligája Final Fourjába, és erre idén reális esélyünk van. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a BL-ben minden mérkőzés nehéz. Ahhoz, hogy a céljainkat elérjük, alázatosan és keményen kell dolgoznunk.

Juan Carlos Pastor szerint, csapata a magyar bajnokság után a Bajnokok ligájában is nagyot alakítana. (Fotó: Faragó Imre)

- Kulcspozíciókban történt váltás a csapatban. Összeértek az újak a régiekkel?

- Úgy gondolom, hogy igen, megvan a kellő összhang a játékosok között. Harmónia nélkül nagyon nehéz kézilabdázni, de szerencsére nálunk ez a probléma nem áll fenn.

- Mit vár a Zágráb ellen?

- Minden csapat számára nehéz a BL-rajt. Tisztában vagyunk vele, hogy jól kell játszanunk ahhoz, hogy győzelemmel térjünk haza Horvátországból. Ha a hibáink számát a minimumra tudjuk redukálni, akkor úgy gondolom, hogy képesek lehetünk legyőzni a Zágrábot.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.