Meteor

Jön a szibériai hideg, ideje előkészíteni a kabátot!

Jön a szibériai hideg, ideje előkészíteni a kabátot!

2018. szeptember 21., péntek
Jön a szibériai hideg, ideje előkészíteni a kabátot!

Drasztikus lehűlésre számíthatunk a hétvégétől. Tíz fokkal kevesebb lesz, és az orkán erejű széllel is meg kell majd küzdeni. A rossz hír az, hogy ez már az idén nem is fog változni.

A forró nyári napok után a szekrény mélyére kell süllyeszteni trikókat, és a rövidnadrágokat.

Hétvégére eléri Szeged térségét egy olyan hidegfront, amely hatására közel 20 fokot hűl majd a levegő. Valószínűleg idén már nem is fog visszakúszni a meleg tartományba a hőmérő higanyszála.

Szombaton és vasárnap még 20-22 fok lesz, a jövő hét hétfőtől azonban csak 13-15 celsiusra számíthatunk– tájékoztatott bennünket a Szegedi Magaslégköri Obszervatórium.

A komoly lehűlés megterheli a szervezetünket

A péntek esti front miatt a fokozottan érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek. Szombattól a hirtelen hőmérsékletingadozás következtében migrénes fejfájást, végtagfájdalmat, és idegességet is tapasztalhatunk majd az elkövetkezendő napokban.

„Láttam az előrejelzést arról, hogy jön a hideg, előre félek már tőle. Ilyenkor mindig össze-vissza dobog a szívem, és a vérnyomásom is az egekben van. Szedek rá gyógyszereket, de úgy tűnik, hogy már az sem elég. A fiam azt mondja, igyak ilyenkor sok vizet és többet feküdjek. Nekem azonban nap mint nap kell bevásárolnom, hogy főzni tudjak az unokáimnak. Nehéz napjaim lesznek.”

– panaszkodott Marika néni a közelgő hidegfrontról. A szél megerősödik, és többször viharossá is fokozódik majd, és nem árt eltenni egy esernyőt sem mielőtt útnak indulunk, ugyanis hétfő reggelre komoly csapadékot jósolnak Szeged térségére.

Szeptember végéig nem is várható változás a hőmérsékletben, marad majd a kabátos, sapkás idő.

A nyár búcsúzásával egyidejűleg érdemes megemelni a szervezetünk C –vitamin szintjét, fogyasszunk több gyümölcsöt és zöldséget, hogy elejét vegyük a náthás panaszoknak.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.