Közélet

Idén is átadták Szer Üzenete-díjat

Idén is átadták Szer Üzenete-díjat

2018. szeptember 11., kedd
Idén is átadták Szer Üzenete-díjat

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes részesült Szer Üzenete-díjban az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban rendezett Szobori búcsún.

Több tucat fogattal, hintóval, lovas kocsival érkeztek az ünnepre a környékbeliek, akik a régi búcsúk hangulatát idézték fel az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Az ünnepi szentmisén évről évre Árpád vezérről és az ő emlékezetét éltető középkori monostor alapítóiról emlékeznek meg. A több mint száz éves hagyományokkal bíró Szobori búcsú 2007-ben éledt újjá, azóta minden évben átadják a Szer Üzenete-díjat a szentmise keretei között, amelyet idén Böjte Csaba ferences rendi szerzetes celebrált. A kisteleki Harmónia Egyesület és a Glória gyermekkórus gyönyörű előadása vezette be a Szer Üzenete-díj átadását. 2007-ben, Árpád vezér halálának 1100. és az első Szobori búcsú 110. évfordulója alkalmából, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark „Szer Üzenete” néven kitüntetést alapított. A díjat, vagyis a monostor ásatása során fellelt íjas, ezüst pecsétgyűrű másolatát évről évre olyan keresztény, magyar embereknek szánják, akik közösségépítő, nemzetmegtartó munkájukkal és példamutató életükkel segítenek Ópusztaszer üzenetét mind több embertársunkhoz eljuttatni. Az idei esztendőben az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark Ünnepi Kollégiuma Szer Üzenete-díjat adományozott Farkas Sándornak, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkárának, miniszterhelyettesnek, akit Csaba testvér méltatott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.