Közélet

Hétfőn kezdődik a tanítás a Csillag börtönben

Hétfőn kezdődik a tanítás a Csillag börtönben

2018. szeptember 8., szombat
Hétfőn kezdődik a tanítás a Csillag börtönben

A hivatalos tanévkezdés után egy héttel később kezdődik a tanítás a Szegedi Fegyház és Börtönben. Idén csaknem 250 elítélt jár valamilyen képzésre a Csillagban - írta a Délmagyar.

A hazai börtönökben is elkezdődött a tanév, Szegeden szeptember 10-én indul az oktatás – tájékoztatta a Délmagyarországot a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP). Az országban összesen csaknem 800 fogvatartott kezdi meg általános iskolai, több mint 1100 középiskolai tanulmányait, 24-en főiskolára vagy egyetemre járnak, 1300 ember pedig valamilyen szakmát tanulhat. Ez azt jelenti, hogy majdnem minden ötödik rab járhat valamilyen képzésre és közülük csaknem 250-en Szegeden tanulnak. A cikkben megemlítik, hogy a Szegedi Fegyház és Börtön, azaz a Csillag iskolájában szeptember 10-én kezdődik az oktatás. A 2018–19-es tanévben 122 fogvatartott ül iskolapadba. Közülük általános iskolába 38-an, középiskolába 47-en, a szociális szakgondozó képzésre pedig 37-en járnak.

via

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.