Meteor

Felhőkre igen, de csapadékra nem számíthatunk holnap

Felhőkre igen, de csapadékra nem számíthatunk holnap

2018. szeptember 10., hétfő
Felhőkre igen, de csapadékra nem számíthatunk holnap

Időjárásjelentés. Időjárási helyzet Európában:

Szárazföldünk északnyugati területe fölött többközéppontú ciklon található, amelynek hatására arrafelé sok a felhő, és többfelé esik az eső, záporeső. Szintén több a felhő, és elszórtan esik az eső a Fekete-tengertől északra, egy ott örvénylő öregedő ciklon miatt. Ugyanakkor Franciaországtól Közép-Európán át egészen az Uralig anticiklon húzódik. Területén a reggeli pára- és ködfoltok feloszlása után sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északi vidékén általában 10 és 19, másutt többnyire 23 és 32 fok között alakul, ennél hűvösebb csak a tartósabban felhős tájakon van, melegebb pedig Spanyolország déli területén, ahol a délutáni órákban néhol még 34 fokot mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását anticiklon alakítja.

Várható időjárásaz ország területére kedd estig:

Hétfőn a sok napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő várható. Éjszaka nagyrészt túlnyomóan derült időre számíthatunk, majd a hajnali órákban megnövekszik a fátyolfelhőzet. Kedden fátyolfelhős lesz az ég, szűrt napsütés valószínű. Csapadék nem várható. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 25 és 28 fok között valószínű. (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.