Egészség

Dietetikus: az iskolába induló gyerekek negyede nem reggelizik

Dietetikus: az iskolába induló gyerekek negyede nem reggelizik

2018. szeptember 9., vasárnap
Dietetikus: az iskolába induló gyerekek negyede nem reggelizik

A gyerekek negyede úgy indul el otthonról, hogy nem reggelizett, pedig a napindító "energialöket" kell ahhoz, hogy tudjon gondolkodni, jól teljesíteni az iskolában - mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

A táplálkozási szakember azt javasolja a szülőknek, hogy ha indulás előtt nincs idő a reggelizésre, akkor csomagoljanak a gyerekeknek uzsonnát, amit akár az iskolában, még az órák előtt meg tudnak enni. Ideális reggeli lehet a teljes kiőrlésű gabonából készült szendvics, melyben hús, húskrém, sonka, tojás, zöldség van, ezek mellé pedig gyümölcsöt, vagy joghurtot lehet tenni. Fontosnak mondta még a napközbeni folyamatos folyadékbevitelt, a víz kortyolgatását is, továbbá, hogy ha a gyereknek különórája van, vagy ha sportol, plusz ételt is készítsenek. Antal Emese ugyanakkor azt javasolta a szülőknek, hogy olyan tízórait, uzsonnát csomagoljanak, amit a gyerek tényleg meg fog enni. (MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.