Hírzóna

Csökkent az óvodások száma Szegeden

Csökkent az óvodások száma Szegeden

2018. szeptember 18., kedd
Csökkent az óvodások száma Szegeden

Már az óvodaválasztás is komoly fejtörést okoz sok szülőnek. Több szegedi intézményben harminc körüli a csoportok létszáma, főleg a felújított és a frekventált helyen lévők a népszerűek. A környező településekre sokan költöznek, így ott is egyre nagyobb az igény az óvodai férőhelyre. A megye nagyobb városaiban egyelőre nincs ilyen gond - derül ki a Délmagyar cikkéből.

A lap szerintebben a tanítási évben Szegeden 22 óvoda kapott lehetőséget arra, hogy a 25 fős csoportlétszámot 20 százalékkal túllépje. Az oktatási bizottság döntése alapján ezekben akár 30 fős csoportok is indulhatnak. Ezzel a szabad óvodaválasztást szeretnék elősegíteni. Sok szülő viszont kifogásolja, hogy két óvónő foglalkozik harminc aprósággal. A portál utánajárt, hogy hány óvoda élt ezzel, melyik intézmény a legnépszerűbb a számok alapján, és befolyásolja-e a magas csoportlétszám az óvodai foglalkozást. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.