Hírzóna

Tízfokos lehűlés várható a hétvégén

Tízfokos lehűlés várható a hétvégén

2018. szeptember 21., péntek
Tízfokos lehűlés várható a hétvégén

Pénteken még helyenként 30 foknál is melegebb lehet, de a szombaton érkező hidegfronttal mintegy 10 fokot visszaesnek a csúcsértékek. Szombaton többfelé eső is lesz, de pénteken és vasárnap is várható többórás napsütés - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken mindenhol többórás napsütés várható, csapadék nem valószínű. A szél többfelé megélénkül, a Fertő térségében olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 8-15, a legmagasabb 27-31 fok között valószínű. Szombaton mindenütt beborul az ég, és egyre több helyen valószínű eső, zápor. A szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A minimumhőmérséklet 11-18 fok között valószínű. A nappali maximumok a Dunántúlon 14-20, másutt többnyire 20-26 fok között alakulnak. Vasárnap több órára kisüt a nap, napközben már nem valószínű csapadék. A légmozgás élénk, helyenként erős lesz. A leghidegebb órákban 6-12 fok lesz. Napközben 18-22 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.