Hírzóna

Csak kisebb, átmeneti enyhülés várható a hétvégén

Csak kisebb, átmeneti enyhülés várható a hétvégén

2018. szeptember 14., péntek
Csak kisebb, átmeneti enyhülés várható a hétvégén

Átmenetileg csapadékosra fordul az időjárás, de aztán ismét visszatér a száraz, napsütés idő. Csak kisebb, átmeneti enyhülés várható, többfelé így is 25 fok felett alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken a fátyolfelhők mellett nyugaton, illetve északon főként a délutáni óráktól helyenként megvastagszik a felhőzet, és északnyugaton már zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 10-18 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet általában 26-31 fok között valószínű, de északnyugaton kissé hűvösebb, 24, 25 fok lesz. Szombaton napközben a többórás napsütés mellett elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Emellett többfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 13-18 fok lehet. Napközben 23-28 fokig melegszik a levegő. Vasárnap napos idő lesz, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 10-16 fok között valószínű. A nappali maximumok 23-27 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.