Sport

Bodó Richárd: erősebbek vagyunk mint tavaly

Bodó Richárd: erősebbek vagyunk mint tavaly

2018. szeptember 17., hétfő
Bodó Richárd: erősebbek vagyunk mint tavaly
A vártnál talán szorosabb meccsen nyert a Zágráb elleni BL rajton a MOL Pick Szeged. A találkozót az utolsó percben Bodó Richárd gólja döntötte el, aki azt mondja, nem kell aggódni, erősebb lesz az idei csapat mint a tavalyi volt.

- Úgy tűnik a zágrábiak becsülettel felkészültek a Szegedből, de azt elfelejtették, hogy nem véletlen "Bombázó" a beceneved. Rád volt kihegyezve az utolsó támadás?

- A zágrábiak második félidőben balra tolták a nyitott védekezésüket, ez az amit próbáltunk kihasználni az utolsó támadásnál. Egy védő volt előttem, el kellett vállalni. Fontos gól volt, fontos pillanatban, de azt ne feledjük, hogy utána még jöhettek a hazaiak és Sego nagyot védett a végén. De nem kettőnk érdeme a siker. Ehhez kellett a csapat is, mert nagyon nehéz és kemény meccset játszottunk. Elég arra gondolni, hogy a végén 7 a 6 ellen támadott a Zágráb hosszú ideig.

A mindent eldöntő mozdulat (ehfcl.com)
- Talán keményebb is mint azt a szurkolók várták. - A meccs előtt többször hallottam, hogy a Zágráb gyengült, mi erősödtünk. Ha a neveket nézzük, még akár el is fogadhatjuk ezt, de nem szabad elfelejteni, hogy bőven maradt ott is rutinos játékos és azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez a Bajnokok Ligája. Itt nincs gyenge vagy gyengébb ellenfél. Mindenki ellen maximumot kell nyújtani. Biztos vagyok benne, hogy nem csak mi hoztuk nehezen a horvátok elleni meccsünket, más is kemény csatára számíthat ott.
- Mi kellett volna ahhoz, hogy ne az utolsó percben dőljön el a két pont sorsa? - A kapusteljesítményünk nagyszerű volt az egész meccsen és a védekezésünkkel sem volt komolyabb probléma. Semmiképpen nem szeretném a játékvezetőkre fogni, de a felfogásuk talán a zágrábiak játékához közelebb állt, ez segített nekik a védekezésben. De így is lehetett volna könnyebb. Jól ment a labda támadásban, de türelmetlenek voltunk. Nem egy alkalommal, ha egy-két passzal tovább megyünk, akkor ziccerben lőhettünk volna, emellett pedig pontosabbnak kell legyünk az egy-egy elleni szituációkban is. De ismétlem: nincs nagy baj és nem vagyunk messze, hogy jobbak legyünk. Talán most, a szezon első BL meccsén egy kicsit idegesebbek és kapkodóbbak is voltunk a szokottnál.
- A csapat erejét mutatja, hogy úgy nyertetek, hogy nem irányítottátok a játékot, sőt jobbára ti futottatok az eredmény után. - Ez egyértelmű. Tavaly láthattuk, hogy milyen amikor egy meccsen belüli rossz periódus után kikapunk. Most talán ha 10 percig játszottunk igazán jól, mégis nyertünk.
Persze nem szeretnénk pengeélen táncolni, azon vagyunk, hogy jó játékkal nyerjünk. Képesek vagyunk rá.
- Kedden a Mezőkövesd ellen játszotok, majd jön a BL döntős Nantes. Rossz emlékek vannak a franciákról a tavalyi szezonból.
- A Mezőkövesd elleni meccsünkön a legfontosabb, hogy úgy nyerjünk, hogy ne sérüljön meg senki és gyakorolni tudjuk a játékunkat. Biztosan fáradtak leszünk, de ez nem lehet akadálya a győzelemnek. A Nantes ellen tavaly két meccset játszottunk, mindkétszer kikaptunk. Nem a bizonyítványt szeretném magyarázni, de a sorozatot ezüstéremmel zárták. Nagyon jó csapatról beszélünk és ez még akkor is igaz, ha az első fordulóban hazai pályán kaptak ki a Flensburgtól. Ez talán még motiváltabbá teszi majd őket a vasárnapi meccsünk előtt, de azt ne felejtsük, hogy mi is erősebbek vagyunk mint tavaly. Ki kell javítanunk a hibáinkat és a legfontosabb, hogy nekünk csak a saját játékunkkal kell törődnünk. Ahhoz, hogy a céljainkat elérjük, itthon nem szabad pontot hullajtanunk, de ehhez a legjobbunkat kell mutassuk. Ezen leszünk a Nantes ellen is.
Aki lemaradt volna a mérkőzésről, itt végignézheti az EHF Tv közvetítésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.