Politika

El tudják dönteni, hogy a kormánypárti vagy ellenzéki stílus viszi előre az országot

El tudják dönteni, hogy a kormánypárti vagy ellenzéki stílus viszi előre az országot

2018. szeptember 24., hétfő
El tudják dönteni, hogy a kormánypárti vagy ellenzéki stílus viszi előre az országot

Elkezdődött az országgyűlés őszi ülésszaka. B. Nagy László, a Fidesz-KDNP egyéni országgyűlési

képviselője kemény munkára számít, mert közelegnek az uniós és önkormányzati választások.

– Éles, olykor személyeskedésektől sem mentes vitával kezdődött a parlament őszi ülésszaka. Változhat ez a végéig?

– Valóban éles vita folyt, de ez várható volt. Nem csupán a hazai, de az egész európai politikát a migránskérdés uralja. A múlt héten az Európai Parlament elfogadta a Sargentini-jelentést. Ezzel kapcsolatban komoly nézetkülönbség van a kormányoldal és az ellenzék között, így éles vitára számítottam.

Ez abból táplálkozik, hogy az ellenzéknek nagyon régóta nincsen nemzeti programja, így nekik a tiltakozás, a mocskolódás és az egyre negatívabb megközelítés marad.

Ezért nem volt váratlan az ilyen stílusú vita, de az agresszivitása és a stílusa az utóbb idők leggusztustalanabb megnyilvánulása volt. Azt gondolom, hogy a választók el tudják dönteni, hogy melyik oldal stílusa viszi előre az országot. –

Meggyőzhető az ellenzék a migráció kérdésében?

– A kormány a migránskérdésben 2015 óta azon dolgozik, hogy megvédje a kultúránkat, a társadalmunkat és a kereszténységünket. Az ellentábornak ideológiailag ez a legnagyobb ellensége. De a kérdés egész Európában kérdés. A migrációs probléma létezését nem tudjuk megszüntetni, de a probléma kezelésében megállapodást kell találni az Európai Unióban. Nem szabad hagyni, hogy megváltozzon Európa populációja és gátat kell vetni az iszlamizációnak.

Úgy gondolom, hogy Magyarországnak azt a politikát kell követnie, amit eddig is követett.

Sajnos azt látom, hogy az ellenzék nem tud elképzelni egy minimális nemzeti egységet, egyezséget sem. Pedig sokkal jobb helyzetben lennének, ha meg tudnának békélni egy minimummal magukkal és a kormánnyal. Nem a mi politikai családunknak okoznak ezzel problémát, hanem maguknak és azoknak az embereknek, akik másképp látják a világot. –

Úgy tűnik, mintha az ellenzék csak a Sargentini-jelentésben foglaltakkal foglalkozik, azzal támad. Minden más, a magyar emberek mindennapjait befolyásoló kérdés másodlagosnak tűnik.

– A kormány abban a kedvező helyzetben van, hogy egy ilyen ellenzék mellett fókuszálhat a fontosabb belpolitikai kérdésekre. Az ellenzéket egy csomó fontos belpolitikai kérdés egyáltalán nem érdekli. A tavaszi ülésszak végén megszavaztuk a jövő évi költségvetést, ez korábban az őszi ülésszak munkája volt. De munka így is van bőven. Augusztus végén az Alkotmánybíróság visszadobott több pontot a fúrt kutakkal kapcsolatos törvényjavaslatból. Ezt az ülésszak végére nyugvópontra kell rakni. A körzetemben élőknek ez egy nagyon fontos törvény, így nekem is nagyon fontos, hogy mindenkinek megfelelő törvényt fogadjunk el. A frakcióértekezleten éppen ezért javasoltam, hogy állami szervezéssel a meglévő, becslések szerint 200 ezer kutat tegyük mérőponttá. Ezzel a csőkutak tulajdonosairól minden terhet le tudunk venni, ráadásul a világon egyedülálló, ingyen megfúrt 200 ezer mérési pontot kapunk. Ezzel egyedülállóan pontos vízrajzi térképe lesz hazánknak, tudományos és környezetvédelmi szempontból fontos méréseket végezhetünk. Ha el tudunk indulni, akkor nemcsak a problémát oldjuk meg, hanem fantasztikus eredményeket érhetünk el.

Mindezek mellett készülni kell a jövő évi két választásra is. Túlzás állítani, hogy egész Európában elindult a kampány a májusi uniós voksolásra?

– Az európai uniós szavazás eddig nem mozgatta meg a szavazókat, nem volt komoly társadalmi érdeklődés. Azonban most sokkal komolyabb jelentőséggel bír, mint korábban. A mostani uniós politika felértékeli annak a jelentőségét, hogy kik képviselik majd hazánkat Brüsszelben. Azt gondolom, hogy a belépésünk óta most mennek majd el a legtöbben szavazni az uniós választáson. Erre nekünk is fel kell készülnünk, hogy eljussunk az emberekhez és el tudjuk juttatni az üzenetünket. Ebből szinte rögtön az önkormányzati választási kampányba lépünk. Az sokkal jobban érdekli az embereket. Ott az a legfontosabb, hogy lássák, nem mindegy, hogy milyen összetételű a közgyűlés és nem mindegy, milyen polgármestert választanak.

Ha a politikai oldaltól függetlenül olyan településvezetőt választanak, aki szóba áll a kormánnyal és együtt tud dolgozni a kormányzattal, akkor azzal ő maga jár jól, mert folyamatosan fejlődik a lakókörnyezete.

– Nyáron több helyen híresztelték, hogy Budapestre költözött. Igaz a hír? – Hallottam én is, de egy szó nem igaz belőle. Megválasztott egyéni országgyűlési képviselő vagyok, a körzetemben élő emberekért dolgozom nap mint nap. Ezt nem lehet távmunkában végezni. Az alapja ennek a rosszízű pletykának annyi lehetett, hogy a lányom és az unokáim valóban a főváros mellett élnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.