Hírzóna

A Párbeszéd szigorítaná az európai légszennyezettségi normákat

A Párbeszéd szigorítaná az európai légszennyezettségi normákat

2018. szeptember 22., szombat
A Párbeszéd szigorítaná az európai légszennyezettségi normákat

A Párbeszéd elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány az autóipar érdekei miatt nem akarja aláírni a 2030-ig szóló uniós légszennyezettségi normák szigorítását.

V. Naszály Márta, ez ellenzéki párt fővárosi képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Kínában és Indiában is jobb a levegő minősége, mint Magyarországon. Hangsúlyozta, Magyarországgal szemben tíz éve folyik kötelezettségszegési eljárás a légszennyezettség miatt, amely évente több mint 14 ezer ember idő előtti haláláért felelős. A Párbeszéd szerint a helyzet javításáért a légszennyezettségi normák szigorítása mellett megbízható országos mérőhálózatot is fel kell állítani, hogy időben felismerhető és megállítható legyen a szmog. A kormánynak továbbá támogatnia kellene a háztartások fűtésének korszerűsítését, valamint a környezetbarát közösségi közlekedési eszközök alkalmazását - sorolta V. Naszály Márta.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.