Hírzóna

A megyei levéltárat is felkereshetjük a Kutatók éjszakáján

A megyei levéltárat is felkereshetjük a Kutatók éjszakáján

2018. szeptember 28., péntek
A megyei levéltárat is felkereshetjük a Kutatók éjszakáján

Szeptember 28-án 14 órától 24 óráig a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltára is csatlakozik a programsorozathoz – írta a Vásárhely24.

A megyei levéltár szegedi épületében idén másodjára várják különleges programokkal, nyitvatartási időn túl a látogatókat. AKutat-Lakjáték hasonló a szabadulószobákhoz, rejtvények, talányok megfejtése útján kell végigmenni egy útvonalon a levéltár épületén belül. A játékot 8 év felett ajánlják. Emellett idén először tartanaklevéltárismertetőt és raktárlátogatást, ami 17 órától kezdődik. A levéltár munkatársai elárulják, hogy mit kutatnak a legtöbbször, bele lehet nézni a dobozokba, régi kötetekbe. Híres szecessziós épületek tervrajzait – mint a Reök-palota és az Ungár-Mayer-palota (mindkettőt Magyar Ede tervezte) – is megnézhetik a programon résztvevők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.