Hírzóna

Vádemelés a szerb kábítószercsempésszel szemben

Vádemelés a szerb kábítószercsempésszel szemben

2018. augusztus 2., csütörtök
Vádemelés a szerb kábítószercsempésszel szemben

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki 4 kg heroint próbált meg Ausztriába csempészni Magyarországon keresztül.

A vádirat szerint a vádlott 2017. augusztus 18. napján szállt fel Szerbiában, Belgrádban egy a menetrend szerint Bécsbe közlekedő buszjáratra. A felszállás előtt ismeretlenül maradt megbízóitól átvett egy táskát, amelybe 5 csomag került elrejtésre. Vádlott a busz utasaként 2017. augusztus 18. napján 12 órakor jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen. A beléptetés során feltett azon kérdésre, hogy van-e bejelentendő vámáruja, nemleges nyilatkozatot tett. Az eljáró pénzügyőrök elrendelték a vádlott poggyászának átvizsgálását, melynek során megtalálták és lefoglalták az abban levő, kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomagokat. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy az 5 csomagból kettő heroint tartalmaz, míg a többi csomagban az annak hígításához szükséges anyagok vannak. A vádlott által becsempészni szándékozott és kábítószernek minősülő anyag tiszta hatóanyagtartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak mintegy háromszorosa. A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Dr. Kopasz Zsolt

főügyész

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.