Közösség

Újra biztonságosan használható a szegedi Belvárosi temető

Újra biztonságosan használható a szegedi Belvárosi temető

2018. augusztus 2., csütörtök
Újra biztonságosan használható a szegedi Belvárosi temető

A vihart követő helyreállítás után újra biztonságosan használható a szegedi Belvárosi temető - közölte Botka László (MSZP) csütörtökön a helyszínen.

A polgármester sajtótájékoztatóján elmondta, pénteken délután vihar csapott le a temetőre, a több mint 100 kilométeres óránkénti sebességű szél 34 nagy fát csavart ki tövestül, és több százat megrongált. A viharban 150 sír sérült meg, ezek harmada súlyosan, például összetört a fedlapja - közölte a politikus. Az önkormányzat teljes egészében vállalja a megsérült síremlékek helyreállításának költségét, ez összesen 20 millió forintra tehető - tudatta a polgármester. Botka László hangsúlyozta, mivel a síremlékek magántulajdonban vannak, a munkálatokat - a közvetlen balesetveszély elhárítását leszámítva - csak a hozzátartozók engedélyével kezdhetik meg. A temetőgondnokság hétfőtől ezért megerősített ügyeletet tart. A polgármester kitért arra, az önkormányzat rendelkezik biztosítással, ám ennek hatálya nem terjed ki az ilyen típusú kárra. Molnár Tamás, a temető vezetője elmondta, az országban korábban nem volt példa arra, hogy az önkormányzat magára vállalja egy vihar során megrongálódott sírok helyreállítását.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.