Hírzóna

Újabb fotókon a szegedi ELI

Újabb fotókon a szegedi ELI

2018. augusztus 3., péntek
Újabb fotókon a szegedi ELI
Dobóczky Zsolt tanár tart vetítést a Közéleti Kávéház szervezésében az ELI-ről készült új fényképek segítségével augusztus 9-én a SZAB Székházban.

Az alkotó gondolatai az ELI-ről: Mindig nagyon tiszteltem a tudományt és a művészeteket. Még gimnazistaként barátommal azon tűnődtünk, milyen jó lenne Szegedre egy részecskegyorsító, ezáltal a modern tudomány egy központjává tenni a várost. Ez utóbbi valósul meg az ELI-ALPS felépítésével. Részt venni egy várhatóan nagy hatású kutatóközpont létrehozásában, akár csak fotósként is nagyon megtisztelő. Nagy élmény látni, hogy egy volt laktanya gyakorló területén a gaztenger helyét miként veszi át egy impozáns épület. A fényképek képesek megmutatni olyan dolgokat is, ami a kész épületben már nem látszik. Az albumban ismét láthatóvá válik a lézeres kutatóhelyiségek alapja, acélváza, a könyvtár az „Agy” vázszerkezete. Természetesen nem csak az épület érdekelt, hanem a munka is, amivel elkészült. Szeretném bemutatni azt az erőfeszítést is, amire a helyszínen volt szükség ahhoz, hogy az épület elkészüljön. Ezzel a fotóalbummal szeretném kifejezni elismerésem a tudósoknak, akiktől az ELI-ALPS gondolata származik, a tervezőknek, akik ezt a rendkívüli épületet megálmodták, és a kivitelezőknek, akik mind ezt létrehozták. Ezen túl szeretnék eredményes munkát kívánni mindazon tudósoknak, akik használni fogják ezt a kivételes kutatóközpontot.

Időpont:augusztus9.,17.00 óra
Helyszín:MTA SZAB Székház (6720 Szeged, Somogyi u. 7.)
(Forrás: szte.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.