Közélet

Tovább nőtt a kormánypártok támogatottsága

Tovább nőtt a kormánypártok támogatottsága

2018. augusztus 10., péntek
Tovább nőtt a kormánypártok támogatottsága

Tovább nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága az elmúlt négy hónapban, az ellenzéki pártok mindegyike nagyon komoly válságban van - mondta Deák Dániel politológus, a Figyelő főmunkatársa az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Deák Dániel azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz-KDNP négy közvélemény-kutató intézet méréseinek átlaga alapján az előző havihoz hasonlóan 53 százalékot érne el egy most vasárnap tartandó választáson, azt mondta: általában azt látni, hogy a választáson győztes párt tudja növelni a népszerűségét, azonban ez a növekedés nem magyarázható csupán ezzel. Szerinte a növekedés oka, hogy a "választók már előretekintenek": kevesebb mint 10 hónap múlva lesz az európai parlamenti választás, amelynek "jelen pillanatban nagyon komoly tétje van, hiszen amit április 8-án Magyarországon meg tudtak üzenni a választók, azt most európai szinten is ki tudják mondani".

A politológus szerint a pártok kínálata alapján azt látni, hogy jelenleg kizárólag a Fidesz-KDNP tud válaszokat adni azokra a kihívásokra, amelyek Európát érik.

Az ellenzéki pártokról szólva azt mondta, szinte mindegyik vezetési válsággal küzd. Szerinte a legnagyobb bajban a Jobbik van, a párt elvesztette a vezetőjét, és az elmúlt időszakban a párt élére másod-, harmadvonalbeli politikusok kerültek. Deák Dániel a Kossuth rádió 180 perc című műsorában kijelentette: ha most vasárnap lenne országgyűlési választás, a kormánypártok még a kétharmados eredményüknél is jobb eredményt érnének el. Közölte azt is, a Jobbik több mint 5 százalékpontot veszített a támogatottságából az elmúlt négy hónapban.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.