Közélet

Templom épül Derekegyházon

Templom épül Derekegyházon

2018. augusztus 3., péntek
Templom épül Derekegyházon

Derekegyházon kerítés veszi körbe azt a helyet, ahol hamarosan templom áll. A kivitelező nemrég vette át a területet, jelenleg a tereprendezés zajlik - írja a Délmagyar.

Mint a lap emlékeztet rá, ezer éve nincs temploma Derekegyháznak. Szent István idejében kettő is volt, de a tatárjárás és a törökdúlás idején mindkettőt földig rombolták. Az ötvenes években ugyan nekiveselkedtek a lakosság által szorgalmazott ügynek, de az ismert politikai helyzet miatt végül lekerült a napirendről a templomépítés kérdése. Jelenleg a miséket a kastély mellett lévő, 1860-ban épült kis kápolnában tartják. A Szeged–Csanádi Egyházmegye most templom építését határozta el a település központjában, a kastély előtti parkban, amit a helyiek egyébként is templomkertnek neveznek. További részletek

ITT

olvashatók.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.