Gazdaság

Szegeden is gyártanak majd 2Rule mezeket

Szegeden is gyártanak majd 2Rule mezeket

2018. augusztus 7., kedd
Szegeden is gyártanak majd 2Rule mezeket

Mintegy 250 varrónő fog dolgozni Szegeden a 2Rule mezeken. Kővári Ágnes, a Magyar Sportmárka Zrt. vezérigazgatója, az Origónak számolt be az új sportszermárka sajátosságairól.

A vezérigazgató asszony többek között azt is elárulta a lapnak, hogy a márka ötlete azért született meg, mert Magyarország nem mindig azt kapta a nagy külföldi ruhagyártóktól, amit ők igazán szerettek volna. Így a csapatok nem csupán hazai gyártású mezekben sportolhatnak, hanem még az a pénz is itthon marad, amit ezekre a klubok költenek. Ezeken kívül az újságnak arról is beszámolt Kővári Ágnes, hogy az eddigi rengeteg támadás mellett, sok pozitív visszajelzést is kaptak, ami számukra azt mutatja, hogy helyük van a piacon. Arra, hogy milyen anyagból készülnek a 2Rule mezek, a vezérigazgató asszony a következőt válaszolta:

„Az alapanyagot Kínából, Törökországból és Olaszországból hozzuk. Pontosan ugyanúgy, mint ahogyan azt a nagy brandek teszik.”

- mondta Kővári Ágnes. Az alapanyagon kívül viszont a tervezés, technikai kivitelezés, illetve a szabás és varrás nagy részben Magyarországon készül.

„Szeretném megemlíteni a varrodáinkat is, azt a kitartó munkát, amellyel segítették kialakítani, megvalósítani az elképzeléseinket és kiálltak mellettünk. Büszkén mondom, hogy egy szegedi varroda évek óta a legnagyobb márkáknak gyárt olyan technológiával, amely világszinten kiemelkedő.”

– említette Kővári Ágnes a gyártás kapcsán. A gyártás kapcsán a ruhaiparban dolgozó hölgy még azt is megjegyezte, hogy a szegedi varrodának olyan technológiája van, ami a Szegedi Tudományegyetemmel közösen fejlesztettek ki. Ennek köszönhetően a véleménye szerint más márkákat is letudnak majd körözni. A gyártás egyik sajátossága, hogy a megrendelőnek online közvetítik a legyártott termékekről az információkat, sőt, a gyártás még fejkamerákkal nyomon is követik. A szegedi varrodán kívül még Kecskeméten, Bátonyterenyén, Budapesten, és a Szombathelyen is gyártanak mezeket. Az interjúban ezeken kívül még az is szóba került, hogy a 2020-as nyári olimpián a magyar csapat 2Rule mezekben szerepelhet-e, de az igazgató asszony meglátása szerint erre jelenleg még nem állnak készen. (

via

) Fotó: Index

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.