Közélet

Sokat kell várni a határátkelőkön a hétvégén

Sokat kell várni a határátkelőkön a hétvégén

2018. augusztus 10., péntek
Sokat kell várni a határátkelőkön a hétvégén

Az ORFK Kommunikációs Osztályának tájékoztatást adott ki a hétvégén várható közlekedési helyzetről. Csongrád megyére az alábbi előrejelzéssel szolgáltak.

Röszke autópálya határátkelőhelyen pénteken és szombaton kilépő irányban buszok és tehergépjárművek tekintetében akár 60-240, míg személyforgalomban 60-180 perc várakozással számolunk. Szombat reggeltől vasárnap estig a belépő irányban várható jelentős forgalomnövekedés, a buszok tekintetében 120-240 perc, személyforgalom tekintetében 60-240 perc várakozással számolunk. Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen pénteken és szombaton a tehergépjárművek tekintetében belépő irányban 120-180, kilépő irányban 60-120 perces várakozásra lehet számítani. A személyforgalom tekintetében ki- és belépő irányban 30-120 perces várakozással számolunk hétvégén, a bevásárló turizmus és a vendégmunkások utazása miatt. Buszforgalom esetében a hétvégén esetenként 30-120 perc várakozás is kialakulhat. Nagylak közúti határátkelőhelyen a személygépjárművek esetén 30-90 perc várakozás alakulhat ki mindkét irányban. Kiszombor közúti határátkelőhelyen szombat és vasárnap a reggeli időszakban a fürdőlátogatók megjelenése okozhat forgalomtorlódást és maximum 30-60 perc várakozást. A tehergépjárművek esetében pénteken és szombaton kell nagyobb forgalomra számítani. Buszok tekintetében a hétvégi időszakra tevődik a forgalom többsége, a várakozás 60 perc is lehet. Tiszasziget, valamint Ásotthalom és Röszke közúti határátkelőhelyeken a hétvégén 30-60 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban a határátkelőhely nyitása után reggel a belépő és a zárást megelőzően este a kilépő irányban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.