Gazdaság

Sikersztori: hátrányos helyzetű fiatalokon segít a Remodel Stúdió

Sikersztori: hátrányos helyzetű fiatalokon segít a Remodel Stúdió

2018. augusztus 16., csütörtök
Sikersztori: hátrányos helyzetű fiatalokon segít a Remodel Stúdió

Létezik egy szegedi cég, ami gyakorlatilag nulláról indulva írt sikertörténetet. A Remodel Stúdió bútorok felújításával foglalkozik, ami elsőre nem hangzik izgalmasnak, ami azonban érdekessé teszi őket, az a társadalmi felelősségvállalásuk, amivel lehetőséget adnak a hátrányos helyzetű fiataloknak.

Kis Mónika, a Remodel Stúdió ügyvezetője szeret inkább a háttérben maradni, mert úgy gondolja, hogy amit elértek az a cégben dolgozó összes ember érdeme, nem csupán az övé. Amikor pedig sikereket említ, egyáltalán nem túloz. A cég megalakulása annak köszönhető, hogy elnyertek egy 13 millió forintos uniós támogatást. Az összeget arra kapták, hogy 3 főt foglalkoztassanak és képezzenek. Sok esetben a foglalkoztatási időszak leteltével a munkavállaló és a munkát adó cég útjai különválnak, de Kis Mónika vállalkozásánál ennek pontosan az ellenkezője történt. A pályázatban meghatározott idő után is együtt maradtak, és közösen képzelték el a jövőjüket.

A 13 millió a kezdőlökést adta meg, a sikerek utána záporoztak

A cégvezető az egyik nagy sikerüknek véli, hogy jelölték őket a Highlights of Hungary díjra, ami szakmai alapokon gyűjti egy platformra a hazai sikereket. Szintén a kimagasló eredményeikhez sorolható, hogy 2017-ben marketing gyémánt díjat nyertek, illetve részt vehettek Törökbálinton a MAXCity Közös Többszörös nevű lakberendezési kiállításán. Mivel ezen az eseményen csak olyan vállalkozások vehetnek részt, akik a társadalmi felelősségvállalás mellett a dizájn területén is értékelhető termékeket állítanak elő, igazán nagy megtiszteltetés volt a számukra.

Fotó: Németh Norbert

„Nagy fordulópont volt a MAXCity kiállítása az életünkben, és rendkívül megtisztelő is volt, hiszen a munkánk elismerését láttuk a lehetőségben.” – mondta el Kis Mónika a rendezvényről. A MAXCity ezek után fel is karolta őket, és egy kiállítótermet is biztosítottak a számukra. Így bár maga a cég műhelye Szegeden található, a vásárlóik elsősorban fővárosiak. A jövőben a stúdió terjeszkedni is szeretne, de csak a képzési rendszerüket bővítenék, ugyanis arra nincs anyagi lehetőségük, hogy Szegeden béreljenek egy olyan üzlethelyiséget, ahol kiállíthatnák bútoraikat. Ennek kapcsán a cég ügyvezetője még azt is megjegyezte, hogy ha esetleg valaki ilyen irányban szeretné támogatni őket, azaz tudna számukra egy helyszínt biztosítani, az elképesztően nagy segítség lenne a számukra. Ezzel persze nem csak a cég és annak alkalmazottjai járnának jól, hanem a szegedi lakosok is, mert egyedi és minőségi bútorokat tudnánk vásárolni azzal a tudattal, hogy emellett még egy jó ügyet is támogatnak.

Fotó: Németh Norbert

A sikerhez nem elég egy jó ügy

A Remodel Stúdió a saját sikerét egyébként abban látja, hogy nem csak arra helyezték a hangsúlyt, hogy hátrányos helyzetűeket foglalkoztatnak. „Nem viszi előrébb a társadalmi felelősségvállasban résztvevő cégek kezdeményezését, ha az adott célcsoport felé kialakított érzékenységre építenek. Ha valaki támogatni akarja az ügyet, és ezért olyasmit vásárol amire nincs is szüksége, az csak átmeneti segítséget jelent. Hosszútávon sokat számít a minőség, és a jó kommunikáció.” – árulta el a stúdió vezetője sikerük titkát.

A cég sikere, a dolgozók sikere is

A vállalkozáshoz kerülő fiatalok munkanélküliként kezdték a felnőtt életüket, ennélfogva hátrányos helyzetűnek minősültek. Azóta persze jó pár év eltelt, és ma már sikeres életet élnek. A jövő év elejére tervezi a cégvezető, hogy bővíti a vállalkozását újabb képzésekkel, olyan fiatalok számára, akik szeretnék megtanulni a kárpitos, illetve a bútorkészítő szakmát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.