Közélet

Mindenki jól jár az alkalmi munkásokkal

Mindenki jól jár az alkalmi munkásokkal

2018. augusztus 17., péntek
Mindenki jól jár az alkalmi munkásokkal

Alkalmi és idénymunkások egész hadát fogadták fel idén a hazai vállalkozások. Mint a Magyar Idők cikkéből kiderül, az esztendő első hat hónapjában 631 ezer ember szegődött el hosszabb-rövidebb időre, az érintettek ráadásul meglehetősen sok napot töltöttek átmeneti munkavégzéssel. Ezzel egyébként az állam sem járt rosszul, a legálisan felvett időszakos alkalmazottak után majdnem nyolcmilliárd forint adóbevétel érkezett a kincstárba fél év alatt.

A lap szerintóriási szükség van idehaza a kisegítő alkalmazottakra, az alkalmi munkavállalókra – ezt az általános megállapítást erősíti meg az a részletes összeállítás is, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) készített ­a portál kérdései nyomán az alkalmi munkavégzés – hivatalos nevén az egyszerűsített foglalkoztatás – idei számairól. Az adóhatóságnál azzal kezdték, hogy az esztendő első hat hónapjában 631 ezer ember talált magának alkalmi vagy idénymunkát. A tavalyi féléves adat nagyjából 590 ezer ilyen alkalmazottról szólt, a két évvel ezelőtti hathavi érték pedig nem érte el az 550 ezret. Nem túlzás tehát állítani, hogy az időszakos munkások iránt igencsak megugrott a kereslet. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.