Hírzóna

Mi Hazánk Mozgalom: lezárult a programvita

Mi Hazánk Mozgalom: lezárult a programvita

2018. augusztus 18., szombat
Mi Hazánk Mozgalom: lezárult a programvita

Lezárult a Mi Hazánk Mozgalom programjának társadalmi vitája; a bejegyeztetés alatt álló szervezet augusztus 20-ai rendezvényén elfogadandó alapító nyilatkozathoz feltett húsz kérdésről egyenként átlagosan ötezernél is többen mondtak véleményt.

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: minden várakozásukat felülmúlta az összesen százezer voks és a harmincezernyi írásos vélemény. Hangsúlyozta, "egyáltalán nem népszerűséget hajhászó, sokkal inkább tabudöntögető" kérdéseket tettek fel, amelyek megvitatását korábban egyik párt sem merte felvállalni. A felvetésekkel kapcsolatban átlagosan 90 százalék körüli támogatottság mutatkozott, a legnagyobb - 97,3 százalékos - egyetértés az ügynöklistákra nyilvánosságra hozatala és a kommunista luxusnyugdíjak megvonása ügyében mutatkozott. Második helyen a "parkolási maffia" megfékezése (97,1 százalék), a harmadikon "minden értelmetlen cigányügyi program" finanszírozásának leállítása szerepel, amit a válaszolók 96,4 százaléka pártolt - ismertette. Kérdésre válaszolva a politikus elmondta: eddig körülbelül 1600-an jelezték, hogy be akarnak lépni a Mi Hazánk Mozgalomba, nem tudják, közülük hányan érkeznek a Jobbikból, de a jelek szerint kilenc polgármester és mintegy száz önkormányzati képviselő lép át az új politikai szervezetbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.