Közélet

Méheket és kaptárokat dobtak a szemétbe Vásárhelyen

Méheket és kaptárokat dobtak a szemétbe Vásárhelyen

2018. augusztus 27., hétfő
Méheket és kaptárokat dobtak a szemétbe Vásárhelyen

Az alábbi esetet többen is jelezték a Vásárhely24 szerkesztősége felé – a megkérdezett méhészek szerint mindez nagyon aggasztó.

Az alábbi Facebook-bejegyzésre és a hozzá készített fotókra olvasók hívták fel a lap figyelmét.

Múlt héten jelezte az egyik méhész, aki szemétszállító autón dolgozik (sofőr), hogy az egyik zöld hulladékos kukában kerteket találtak, mézes, fias és élő méhekkel. Első két kép. Tudja, hogy kihez tartozik, én úgy írom vélhetően az egyik méhegészségügyis kollégáé. Ezen a héten ismét újabb “adag” volt a kukában (további két kép). A múlt héten jeleztem telefonon a hatósági állatorvosnak, majd mivel nem történt semmi, így e-mailt írtam a hivatalos e-mail címére, hogy írásos nyoma is legyen. Ezek szerint nem történt továbbra sem semmi. Itt tartunk kedves kollégák. Ma ismét írni fogok neki hivatalos levelet.

A helyi méhészek még nem hallottak a történtekről, de egyértelműen aggodalmukat fejezték ki. Élő méheket kidobni nemcsak embertelen, erkölcstelen, de veszélyes is. Ha beteg állatokat tartalmaztak a kidobott keretek, az súlyos fertőzésveszélyt jelent a többi méhészetre. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.