Politika

Magyar Idők: ők lehetnek polgármester-jelöltek Szegeden

Magyar Idők: ők lehetnek polgármester-jelöltek Szegeden

2018. augusztus 15., szerda
Magyar Idők: ők lehetnek polgármester-jelöltek Szegeden

A jövő évi önkormányzati választás kapcsán, a Magyar Idők számba vette a lehetséges jobboldali polgármester-jelölteket.

"A Botka-politika eredményeként Szegeden tizenöt éve stagnál a fejlődés. Mi, szegediek, azt szeretnénk, hogy egy új stratégia fogékony legyen ötleteinkre és a szolgáltatásból élő város mellett végre beindítsa a fejlesztést-iparosítást, valamint kijelölje a mesterséges intelligencia alkalmazásának lehetőségeit is. Több ötletet is szeretnék vázolni: többek között a szegedi kultúra intézményeinek, a könyvtárnak, a múzeumnak, a színháznak, a szabadtéri színpadnak, a Reök-palotának, a szegedi szimfonikusoknak, valamint a Szent-Györgyi Albert Agóra művelődési központ fejlesztési lehetőségeiről, továbbá a szegedi zsidónegyed projektről is beszélnénk." –

írja Kollár Ferenc, aMagyar Kultúra Emlékívek Kiadó főszerkesztője, a Magyar Idők hasábjain.

A cikkben kiemeli a szegedi repülőtér megépítéséről (

korábban már mi is írtunk a szegedi repülőtérben rejlő kiaknázatlan lehetőségekről)

és a gyártási kapacitások Szegedre csábításának fontosságát (múlt héten mi is foglalkoztunk ezzel a témával,

ide kattintva találja a cikkünket

), de a Szeged–Szabadka-villamos valamint az új vasúti híd ötletét is megemlíti.

"Megbeszélnénk a szegedi klinikák és az egyetem adta kihasználatlan lehetőségeket, valamint talán a legfontosabbat, a mesterséges intelligencia által kínált ugrás­szerű fejlődési lehetőségeket. Aztán nem szabadna szem elől téveszteni a hármas határ lehetőségéből adódó együttműködéseket sem, a háromközpontú régió (Szeged–Temesvár–Újvidék) projektje mintha elhalni látszana."

–teszi hozzá a vajdasági származású újságíró.

Múlt héten megírtuk,

hogy már javában zajlik a Fidesz Szeged 2030 konzultációjához és a város jövőbemutató fejlesztési tervének összeállításához szükséges szakemberek verbuválása. Botka László fideszes kihívójáról fél éven belül dönthetnek, jelenleg több név is fut a nagyobbik kormánypárt helyi szervezeténél.

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója a portálunknak adott interjújában kifejtette a Fidesz helyi koncepcióját:

„Nem a gombhoz varrjuk a kabátot, hanem fordítva. Meg kell nézni, ki kell választani, hogy az adott feladatra ki a legalkalmasabb jelölt. Jelenleg öt-hat olyan ember van a látókörünkben, aki biztos, hogy jobban tudná vezetni a várost, mint Botka László”

– jelentette ki a pártigazgató.

A cikk írója szerint a jobboldali polgármester-jelölt lehet

Kothencz János vagy Biernacki Karol (Kiss-Rigó László püspök jelöltjei), Vadász János vagy Bartók Csaba (B. Nagy László jelöltjei), Barthel-Rúzsa Zsolt (titkos jelölt), Bartha László (a Tisza Konzervatív Kör jelöltje), míg abaloldal részéről pedig Botka László (valószínűleg mint független jelölt), Tóth Péter (Jobbik-jelölt), Ujhelyi István vagy Joób Márton (MSZP-jelölt).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.