Egyetem

Klímaszünetet tartanak a szegedi egyetemen

Klímaszünetet tartanak a szegedi egyetemen

2018. augusztus 2., csütörtök
Klímaszünetet tartanak a szegedi egyetemen

Az energiatakarékosság jegyében augusztus 4. és 21. között úgynevezett klímaszünetet tart a Szegedi Tudományegyetem. E nyári szünet idején az intézmény egészségügyi részlegei működnek.

Magyarország legzöldebb egyeteme,

a Szegedi Tudományegyetem

a nyári kánikula két hete alatt, az

augusztus 4. és 20. közötti 10 munkanapon bezárja az egyetemi oktatói és kutatómunkának helyet adó épületei nagy részét

, az ott dolgozók nyári szabadságukat töltik. Az egységes szabadságolás az oktatás és az adminisztráció teljes körére kiterjed, így zárva lesznek például a rektori hivatal, a kari dékáni hivatalok, a könyvtárak, illetve a gazdasági és műszaki főigazgatóság is.

Ez a „központi nyári szünet” nem vonatkozik az egészségügyi ellátáshoz kötődő egyetemi egységekre, illetve azokra a munkahelyekre, amelyek érintettek az ingatlanok nyári hasznosításában, valamint határidős feladatokban.

Az augusztus 4. és 21. közötti úgynevezett klímaszünet idején a szegedi felsőoktatási intézményben csökken például az áramdíj, de mérséklődik a vízhasználat, a szemétszállítás gyakorisága és díja is.

Az SZTE nyári szünete utáni első munkanap: augusztus 21. (kedd).

Ekkortól áll vissza

az SZTE nyári munkarendje

. Például az

SZTE Klebelsberg Könyvtár nyári nyitvatartási rendjéről

az egyetemi bibliotéka a honlapján ad részletes információt. Az SZTE új hallgatói 2018. augusztus 27. és szeptember 1. között előre egyeztetett időpontban a József Attila Tanulmányi és Információs Központban iratkozhatnak be. A

Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségeszeptember 1-jén 10 órakor kezdődik

az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.). Kongresszusi termében. Így indul a 2018/2019. évi tanév a Szegedi Tudományegyetemen.

(Forrás: szte.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.