Hírzóna

Kiszomboron találták megy egy olasz focicsapat ellopott kisbuszát

Kiszomboron találták megy egy olasz focicsapat ellopott kisbuszát

2018. augusztus 8., szerda
Kiszomboron találták megy egy olasz focicsapat ellopott kisbuszát

A Csongrád megyei rendőrök találták meg egy olasz labdarúgócsapat ellopott kisbuszát Kiszomboron. A focisták egy baráti kézfogással személyesen köszönték meg a magyar rendőrök munkáját.

Személyesen szerettek volna találkozni a kiszombori határrendészekkel a Romans d'Isonzo futballklub tagjai, miután kisbuszukat a magyar hatóság megtalálta. A focisták saját pénzen vásárolt járművét még június 22-én lopták el, miután betörtek a klubhoz. A kisbusz annyira új volt, hogy méglopás után járó biztosítás sem volt rajta. A járművet azonnal feltették a nemzetközi körözési listába, hátha Európán belül valahol felbukkan. A kisbuszra alig két nappal később, június 25-én hajnalban találatot is jelzett a Schengeni Információs Rendszer, hiszen a Csongrád megyei Kiszombornál két román férfi megpróbált kilépni vele Magyarországról. Mivel nagyon kevés kilométert ment a jármű és a benne utazók viselkedése is gyanús lett a szolgálatban levő határrendészeknek, a buszt kockázatelemzés alapján alapos vizsgálatra félre állították. Ekkor derült ki, hogy azt az olasz hatóságok keresik. A futballklubnak Csongrád megyei kötődése is van. Egyik ismerősük jelezte nekik, hogy a police.hu-n megjelent egy cikk, egy az általuk keresetthez hasonló kisbuszról. Ezzel egy időben a tulajdonosok hivatalosan is értesültek arról, hogy a járművet a magyar hatóságok megtalálták. Így megfelelő papírok és engedélyek birtokában Csongrád megyei ismerősük visszaszállította a kisbuszt Olaszországba. A klub tagjai annyira hálásak voltak, hogy augusztus 7-én ellátogattak a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltségre, hogy az ott dolgozó rendőrök munkáját személyesen köszönjék meg egy baráti kézfogással.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.