Sport

Kezdésnek sima Pick Szeged-siker, kétezer néző előtt

Kezdésnek sima Pick Szeged-siker, kétezer néző előtt

2018. augusztus 8., szerda
Kezdésnek sima Pick Szeged-siker, kétezer néző előtt

A hatalmas hőség ellenére jó meccsen mutatkozott be az átalakult MOL-Pick Szeged.

Hogy a bajnokcsapat szurkolói ki vannak éhezve a kézilabdára, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy az Újszegedi Sportcsarnokban kétezren várták az idei szezonban első felkészülési mérkőzését játszó MOL-Pick Szegedet. A Budakalász elleni találkozót kisebb sérülés miattMatej Gaber ésNik Henigmanis kihagyta, így öt új játékos mutatkozott be a kékeknél.

Az idény első szegedi gólját Bánhidi Bence szerezte, a meccsen Sigurmannson volt a legeredményesebb hazai játékos - 5 gólnál állt meg az izlandi légiós.

A találkozó eleje volt csak szoros, 3-3-ig tudta tartani a lépést a Budakalász, a Pick innen fokozatosan ellépett ellenfelétől, a szünetben már 5 góllal vezetett

(18-13).

A hatalmas hőségben már az is embert próbáló volt, hogy a lelátón nézze végig valaki a meccset, a pályán ez még nehezebb volt - igaz, dicséretére legyen mondva a két csapatnak, igen szórakoztató meccset játszottak. A második játékrészben további 4 góllal megtoldva az előnyét magabiztosan nyert a Szeged, megadva ezzel a jó alaphangot a szezonnak.

(36-27)

MOL-PICK Szeged – CYEB Budakalász 36–27 (18–13) Felkészülési mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 2000 néző. Vezette: Paska, Vastag. MOL-PICK Szeged:Sego– Sostaric 4, Canellas 2, Blazevic, Bánhidi 4, Sigurmannsson 5/2, Zsitnyikov 3.Csere:Alilovic, Nagy M. (kapusok), Balogh 2, P. Rodríguez 2, Bodó 3, Bombac 2, Källman 3, Maqueda 3, Sunajko 1, Kaspárek 2, Tóth J.Vezetőedző:Juan Carlos Pastor. Budakalász:Váczi D. (4 védés) – Tóth Á. 1, Leimeter 3, Mazák 6, Koncz A. 2, Nagy B. 5/2, Bohács 1.Csere:Boros (kapus, 2 védés), Czina, Sinkovits 2, Nemes 4, Koller 2, Tóth K. 1., Váczi M.Vezetőedző:Forgács Gyula. Hétméteres:3/2, ill. 2/2. Kiállítás:4, ill. 4 perc.

A MOL-PICK Szeged legközelebb szombaton 17 órától a Dabast fogadja felkészülési találkozón az újszegedi sportcsarnokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.