Hírzóna

Jól dolgoztak a zsaruk a Hungarikum fesztiválon

Jól dolgoztak a zsaruk a Hungarikum fesztiválon

2018. augusztus 14., kedd
Jól dolgoztak a zsaruk a Hungarikum fesztiválon

Több száz érdeklődő kereste fel a hétvégén a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Csongrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Szegedi Rendőrkapitányság által a szegedi fesztiválon közösen működtetett prevenciós standot.

Az idei évben a vagyonvédelem került a középpontba a Hungarikum fesztivál megelőzési pontjánál. A személyre szabott ajánlások mellett totó, teszt, játékos vetélkedő és társasjáték várt kicsiket és nagyokat az évek óta nagy népszerűségnek örvendő prevenciós standnál. A résztvevők minden esetben korosztályuknak megfelelő szóróanyagot, bűn- és baleset-megelőzési ajándékokat vihettek haza. A legügyesebbek sorsoláson vettek részt, amelyen egy, a Balaton partjáról érkezett háromgyermekes család bizonyult a legeredményesebbnek. Nyereményük egy „Lépésről lépésre a biztonságért” elnevezésű családi társasjáték volt. A rendezvény legnépszerűbb elemeként bárki rendőr lehetett egy fotó erejéig. A rendőrség a fesztiválokon, nagy tömegeket vonzó rendezvényeken az áldozattá válás elkerülése érdekében a következőket tanácsolja:

  • Rendszeres időközönként ellenőrizze, hogy táskája nem maradt-e nyitva!
  • Lehetőleg ne tartson magánál túl sok készpénzt, csak amennyire tényleg szüksége van!
  • Különösen figyeljen a nagy tömegeket vonzó rendezvények helyszínén!
  • Éljen egészséges gyanúval, gyakran távolról felismerhető az elkövető szándéka!
  • Lehetőség szerint használjon övtáskát, válltáskáját hónalja alá szorítva hordja!
  • Értékeit ne tévessze szem elől, ne hagyja őrizetlenül, még nagyon rövid időre sem! A pultra, padra letett vagy azokon felejtett mobiltelefon, napszemüveg, pénztárca, táska vonzó lehet a tolvajoknak.
  • Bankkártyáját ne tartsa együtt a hozzá tartozó PIN kóddal!
  • A pénzt, iratot, mobiltelefont a ruha vagy táska belső részén, lehetőleg több helyen, és cipzárazható zsebekben tartsa!
  • Ne feledje, a tolvajok egyik leggyakrabban használt trükkje a figyelemelterelés, tettenérés esetén kiáltson, hangosan kérjen segítséget!
  • Amennyiben rendelkezésre áll kihelyezett biztonságos értékmegőrző, ajánlott annak használata!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.