Egészség

Így készíthetsz otthon brutális pépesített egészséget

Így készíthetsz otthon brutális pépesített egészséget

2018. augusztus 26., vasárnap
Így készíthetsz otthon brutális pépesített egészséget

Egy pohár vitaminbombához mindeössze pár perc kell.

Néhány éve még alig tudta valaki, mi az a smoothie. Manapság viszontmár mindenhol hozzájuthat az egyszeri, egészségre vágyó: éttermekben, kávézókban, a boltban, de a legjobb, ha otthon készítjük el. Eredetileg csak gyümölcsből és vagy zöldségből készül, melyeket fagyasztva használnak fel, vagy a friss gyümölcsöket, zöldségeket jégkockával pürésítik. Ehhez be kell szerezni egy olyan gépet, amit direkt erre találtak ki. Szerencsére

már egész olcsón hozzájuthatunk egy ilyenhez

, persze, akinek vastagabb a pénztárcája, az

csillagászati összegért is

vásárolhat magának egyet. De minek, ugye! Természetesen lehet csak gyümölcsből, vagy csak zöldségből smoothiet csinálni, és a legjobb időpont az elfogyasztására a tízórai vagy az uzsonna ideje. Egy–egy ilyen adag csoda hozzávalóinak igazából csak a képzelet, és a boltban beszerezhető hozzávalók szabnak határt.

Alapok

Alap smoothie gyümölcsök: alma, barack, banán, meggy, eper. Ezekhez jöhetnek az egzotikus finomságok, mint az ananász, és a mangó. A gyümölcs ízeihez leginkább passzoló zöldség a répa, ezt szinte minden esetben hozzá lehet adagolni, és rengeteg bene a béta-karotin, ami csodát tesz a bőrrel. Továbbá védi a fogakat, eltávolítja a fogkövet is, így érdemes használni. Tehetünk bele zellert, uborkát, brokkolit, de ha csak ezeket használjuk, akkor egy zöld smoothie-t kapunk, ami szintén virágkorát éli. Magával a zöldséggel és a gyümölccsel még nem teljes a smoothie, ugyanis fel kell egy kicsit hígítanunk, hogy iható állagú legyen. Ehhez használhatunk kókusztejet, joghurtot, gyümölcslevet ( ami legyen 100%-os), de sima vizet is. A lényeg, hogy ne agyoncukrozott löttyökkel rontsuk el az egyébként egészséges finomságunkat. A kókusztejről érdemes megjegyezni, hogy amellett, hogy selymes, egzotikus utóízt kölcsönöz italunknak, óvja bőrünk és ereink rugalmasságát, fokozza csontjaink és immunrendszerünk erősségét. Tehetünk a smoothie-ba chia magot, diót, mandulát, esetleg zabpelyhet is. Ne aggódjunk, a gép mindent finomra fog őrölni, ugyanis ez a dolga.

A pár perc alatt elkészülő finomságot lehet édesíteni is, de ezt a hardcore egészségmániások kizárólag kevés mézzel teszik, vagy édesítőszerrel.

Így készíts brutális, cseresznyés smoothie-t otthon

Hozzávalók: 2 csésze friss vagy fagyasztott magozott cseresznye, 1/2 csésze alacsony zsírtartalmú joghurt 1 banán 1 csésze tej 1 tk. cukor vagy ennek megfelelő édesítő 1/2 csésze tört jég

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.