Sport

Hibátlan szegedi csapatok

Hibátlan szegedi csapatok

2018. augusztus 17., péntek
Hibátlan szegedi csapatok

A múlt heti Makó elleni győzelme után, Pécsről is elhozta a három pontot a Szeged-Grosics, míg a SZEOL ezúttal is kapott gól nélkül tudott diadalmaskodni a Kispest fakó ellen. Mindez azt jelenti, hogy két fordulót követően két szegedi csapat áll a tabella élén az NB III Közép csoportjában.

A nyáron alaposan átalakult PMFC vendége volt a Szeged-Grosics Akadémia, a találkozót pedig a pécsiek tavalyi, utolsó meccsén történtek miatt zárt kapuk mögött rendezték meg. Már az ötödik percben megszerezte a vezetést a szegedi együttes, miután egy kipattanót Oláh Gergő kapásból a pécsi kapuba vágott. A jó kezdést követően a folytatásban is a vendégcsapat dominált, és még a szünet előtt Germán fejesével megduplázták előnyüket. A második játékrészben közel állt a harmadik gól megszerzéséhez a Szeged-Grosics, de Farkas Márk lövése után a labda a kapufáról kifelé és nem befelé pattant. Nem sokkal később Fujsz találatával szépítettek a hazaiak, de az egyenlítésre már nem futotta a pécsiek erejéből, így két forduló után a tabella élén áll a Szeged-Grosics. Popovits Pál csapata szombaton a Szekszárdot fogadja a gyulai Grosics Akadémián.

Két forduló után vezeti az NB III Közép csoportját a Szeged-Grosics Akadémia. (Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló)

A SZEOL annál a Kispest fakónál vizitált a hétvégén, amelyet az előző idényben oda-vissza legyőzött. Az első félidőben a SZEOL dominált, a gólhoz mégis a kispestiek álltak legközelebb, miután a játékrész hajrájában komikus jelentek után, tizenegyeshez jutottak - Kovács Nikolasz büntetője azonban a felső lécen csattant. A fordulást követően hamar megszerezték a vezetést a szegediek: Az 53. percben Ondrejó tanári indítását követően, Péter Antal lefordult Lovric-ról, majd Berla mellett a kapuba jutatta a labdát. A gólt követően átvette a kezdeményezést a hazai csapat, ám a támadójátékuk kimerült a céltalan ívelgetésekben, így nem csoda, hogy nem tudtak komoly helyzetet kialakítani. Az eredmény a hajrában már nem változott, így két kör után két győzelemmel, a tabella második helyén áll Siha Zsolt csapata. A hétvégén az idény első megyei derbije vár Péter Antalékra, ugyanis augusztus 19-én a Makó érkezik a SZVSE-stadionba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.