Hírzóna

Heves zivatarok közelednek Csongrád megyéhez

Heves zivatarok közelednek Csongrád megyéhez

2018. augusztus 14., kedd
Heves zivatarok közelednek Csongrád megyéhez

Több dunántúli megyében már másodfokú riasztásokat is kiadtak a heves zivatarok veszélye miatt. A következő órákban olyan zivatarok várhatók, amelyeket heves szél, nagyméretű jég kísérhet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez kedd délután eljuttatott veszélyjelzése szerint Budapesten, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyében vannak, illetve lehetnek érvényben másodfokú riasztások a heves zivatarok veszélye miatt. Békés,

Csongrád

, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Zala megyében elsőfokú a figyelmeztetés. Emellett Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére a felhőszakadás veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Bács-Kiskun, Békés,

Csongrád

, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében még a hőség miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Azt írták: Dél-Dunántúl felől egyre többfelé alakulhat ki zivatar, köztük heves zivatarok is lehetnek. Éjszaka a zivatarok fokozatosan kelet, északkelet felé helyeződnek át, és fokozatosan gyengülnek, hajnalra jó eséllyel meg is szűnnek. A Kisalföldön nem valószínű zivatar, az ismétlődő esőből, záporokból azonban ott és a Dunántúl középső részein is jelentősebb csapadékvárható.

A keddi zivatarokat elsősorban viharos, 70-90 kilométer/órás, néhol ezt meghaladó széllökések és felhőszakadás 20-30 milliméternyi esővel kísérheti, kisebb eséllyel jégeső 1-2 centiméteres átmérőjű jéggel. Szerdán az északkeleti, keleti megyékben fordulhat elő elszórtan további nem heves zivatar. A legjellemzőbb kísérőjelenség az intenzív csapadék lehet.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.