Szórakozás

Halfesztivállal ér véget a nyár Szegeden

Halfesztivállal ér véget a nyár Szegeden

2018. augusztus 28., kedd
Halfesztivállal ér véget a nyár Szegeden

Augusztus utolsó napján kezdődik a XXII. Nemzetközi Tiszai Halfesztivál a Huszár Mátyás Rakparton, ahol rengeteg program várja majd az érdeklődőket.

A három napos rendezvényen péntek délben kezdődnek a programok, amik egészen vasárnapig tartanak, és egy tűzijátékkal érnek véget, este 9 órakor. Frank Sándor, az esemény fő szervezője mondta el, hogy a fesztiválnak nem titkolt célja volt, hogy népszerűvé tegye a halfogyasztást, ami úgy tűnik sikerült is. A mesterszakács szerint 22 éve Szegeden csupán 3 és fél kiló halat fogyasztottak évente, míg ma már közel 10 kilogrammot. A szegedi halászlé ünnepe egyre nagyobb méreteket ölt. Idén már 17 vendéglátóegység, 38 faház, és 30 kézműves stand lesz a rakparton, ahol 68 főzőcsapat több, mint 70 bográcsban főzi a halászlevet. Szintén a fesztivál bővülését mutatja még az is, hogy idén a rakparton kívül még az újszegedi Partfürdő is benépesül a halászléket főzőkkel. A Partfürdőn a bográcsban készülő ételekkel mérik össze halászléfőző tudományukat a csapatok, hogy elnyerjék a Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács által alapított Halfőző Érdemrend valamelyik fokozatát. Azok sem maradnak majd éhen a fesztiválon, akik nem szeretik a halas ételeket, mert a szervezők ígérete szerint bőven lehet majd másféle finomságokat is találni, a rengeteg program mellett.

Péntek este az Útközband Együttes és az Irigy Hónaljmirigy szórakoztatja a közönséget, majd másnap délelőtt 11 órakor egy ejtőernyős boszorkány is láthatnak a szegediek. Szombaton a gyermek és családi programok után a Storyville Együttes és a Party Art’s OK lép fel, köztük pedig a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek és az Akropolis Táncszínház közreműködésével egy musical estet lehet megtekinteni és meghallgatni. Még szintén szombaton indul a halfőző verseny, aminek a díjkiosztója délután 3 órakor lesz. Vasárnap este pedig a Balkán Fanatik együttessel és a már említett tűzijátékkal ér véget a halfesztivál. Az esemény részletes programjáról a fesztivál

Facebook oldalán

és

honlapján

lehet bővebben tájékozódni.

A Szegedi Dóm Rotary Club idén is megrendezi a gumikacsaúsztató versenyét, ahol 5 ezer gumikacsát úsztatnak el, egészen a Partfürdőig. A jótékonysági kacsajegyekből származó összeggel a gyermekklinika intenzív osztályát támogatják, de a versenyzők sem maradnak jutalom nélkül. Az első 150 célba érő gumikacsa tulajdonosai értékes nyereményekkel lehetnek majd gazdagabbak

A Szegedma Klub avatott séfjei ott lesznek a Partfürdőn szombat reggeltől a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon, hogy barátainkkal és vendégeinkkel együtt elkészítsék a legjobb, legfinomabb és legsűrűbb szegedi halászlevet. Várunk Téged is szeretettel!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.