Hírzóna

Felhőszakadásra figyelmeztetnek Csongrád megyében

Felhőszakadásra figyelmeztetnek Csongrád megyében

2018. augusztus 2., csütörtök
Felhőszakadásra figyelmeztetnek Csongrád megyében

A hőség miatt csak az északi megyékre és a fővárosra, míg a felhőszakadás miatt csaknem az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtökre.

Azt írták: a napi középhőmérséklet az ország jelentős részén 25 fok körül vagy felett alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28-34 fok között valószínű. Késő estére 21 és 27 fok közé hűl le a levegő. Kiemelték továbbá, hogy a délelőtti órákig helyenként, majd a déli óráktól többfelé, és estig akár több alkalommal is előfordulhat zivatar. Legjellemzőbb kísérőjelenség egyértelműen a nagy intenzitású eső lesz. Emellett néhol rövid ideig viharossá válhat a szél illetve kisebb jég is hullhat. A felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés,

Csongrád

, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.