Kultúra

Bunyó, koncertek és tűzijáték kíséri a RakpartFesztet

Bunyó, koncertek és tűzijáték kíséri a RakpartFesztet

2018. augusztus 14., kedd
Bunyó, koncertek és tűzijáték kíséri a RakpartFesztet

Néhány napon belül elrajtol az év legnagyobb sörös őrülete, amelynek utolsó napján az Államalapításra emelhetik a szegediek a korsóikat. A RakpartFeszt – Kézműves Sörünnep idén rekordmennyiségű főzdével várja az érdeklődőket.

Péntektől kezdve a 4 napos kézműves sörfesztiválon a Huszár Mátyás rakparton rengeteg programból lehet majd válogatni. A régió legnagyobb tűzijátéka mellett a fesztiválon számos neves magyar énekes és zenész is gondoskodik majd a jó hangulatról. A nagyszínpadon az Irie Maffia énekesnője, Sena indítja a bulit pénteken, majd az azt követő napokon fellép még a New Level Empire, a Gypo Circus, és a Tom White and the Mad Circus nevű formáció, akikhez egyetlen estére csatlakozik még Vastag Tamás is. A koncertek mellett a programsorozat része még a II. Fesztivál Kupa outdoor ökölvívó gála is, amit Erdei „Madár” Zsolt, a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnökének, és Kovács Mária, a női ökölvívó válogatott szövetségi kapitányának a védnöksége alatt rendeznek meg. Erdei Zsolt elmondta, hogy idén csak egyetlen nap, pénteken tud részt venni a rendezvényen, mert az ifjúsági világbajnokságra koncentrál, amit szintén ők szerveznek.

„Egyébként sem vagyok nagy sörös, inkább egy hosszúlépést, vagy egy rozé fröccsöt iszok meg szívesen, de nem ezért maradok távol, hanem azért, mert az ifjúsági világbajnokság szervezése sok időt és energiát igényel.”

– fejtette ki Erdei Zsolt, a távolmaradása okát. Az esemény miatt parkolási tilalom lesz érvényben a Rakparton augusztus 14. kedd este 6 órától, illetve a Rakpart lezárásra is kerül, augusztus 15. szerda reggel 9 órától, augusztus 21. kedd reggel 7 óráig. A tűzijáték idején, azaz augusztus 20-án, este 8 óra 45 perctől, 9 óra 20 percig a Belvárosi híd is le lesz zárva. A programokról részletesen a RakpartFeszt – Kézműves Sörünnep Facebook oldalán, és a Szegedi Városkép és Piac Kft. Facebook oldaláról lehet tájékozódni. Fotó: RakpartFeszt - Facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.