Közélet

Bocsánatot kért a pápa a pedofilügyekért

Bocsánatot kért a pápa a pedofilügyekért

2018. augusztus 27., hétfő
Bocsánatot kért a pápa a pedofilügyekért

Nehéz pillanatban érkezett Ferenc pápa Írországba, hogy részt vegyen a családok világtalálkozóján. A látogatás során az egyházfő bocsánatot kért az egyházi zaklatások áldozataitól, és igyekezett visszaállítani a megrendült bizalmat a vatikáni intézményben - olvasható a Magyar Időkben.

A lap cikkéből kiderül, hogy történelmi jelentőségű látogatást kezdett Ferenc pápa szombaton Írországban, ahol már közel negyven éve nem járt katolikus egyházfő. Az argentin pápa tegnap több tízezer ember előtt beszélt a knocki Szűz Mária-jelenések színhelyén a zuhogó esőben. Ferenc pápának nem csak az időjárás okozta nehézségekkel kellett szembenéznie Írországban: látogatása során kénytelen volt reagálni azokra a pedofilbotrányokra, amelyek az utóbbi évtizedben jelentősen megtépázták az egyház jó hírnevét a szigetországban. – Nem léphetünk el szó nélkül ezen fiatalok mellett, akik molesztálások áldozatai­vá váltak, akiknek elrabolták az ártatlanságát, fájdalmas emlékek sebhelyét hagyva bennük – idézte a pápát az ­Irish Times című ír lap. További részletek

ITT

olvashatók.

(Fotó: Reuters)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.