Hírzóna

Vádat emeltek a szilveszteri gyilkos ellen

Vádat emeltek a szilveszteri gyilkos ellen

2018. július 3., kedd
Vádat emeltek a szilveszteri gyilkos ellen

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szerb-magyar kettős állampolgár férfival szemben, aki ez év január 1-jén megölte barátnőjét Szegeden.

A vád szerint a vádlott és a sértett Szerbiából Szegedre utaztak december 30-án, hogy Szegeden töltsék a szilvesztert. A sértett rokonának lakásában szálltak meg. A vádlott és barátnője december 31-én előbb a lakásban találkoztak ismerőseikkel, majd egy szórakozóhelyre mentek. A huszonkilenc éves vádlott az este során folyamatosan alkoholt fogyasztott, ittas állapotba került. Miután reggel visszamentek a szállásukra, a sértett közölte a vádlottal, hogy italozásai miatt szakít vele. A férfi elfogadta a lány döntését, és lefeküdtek aludni. A vádlott egy idő után felkelt, majd előzetes szóváltás nélkül fojtogatni kezdte az ágyban fekvő sértettet, fejét többször a falba verte. A lány a bántalmazás miatt rövid időn belül elhunyt. Ezután a férfi megkísérelte felvágni az ereit. Miután nem járt sikerrel, szólt a lépcsőházban élő egyik lakónak, hogy hívja a mentőket és rendőrséget. A Csongrád Megyei Főügyészség a férfit emberölés bűntettével vádolja. Az öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását és Magyarország területéről történő kiutasítását indítványozta. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

A helyszínen készült rendőrségi videó felvétel:

https://youtu.be/YxLdukunG7E

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.