Közélet

Tovább ölik a vérszívókat Magyarországon

Tovább ölik a vérszívókat Magyarországon

2018. július 3., kedd
Tovább ölik a vérszívókat Magyarországon

Ezen a héten 199 településen és Budapest öt kerületében folytatódik az országos szúnyoggyérítési program, amelynek keretében légi és földi kezeléseket is végrehajtanak a kivitelezők. Hétfőtől vasárnapig 56 ezer hektárt kezelnek ilyen módszerekkel a szakemberek.

Az országos szúnyoggyérítési program előző hetében a Dráva mentén, a Szigetközben és Szolnok térségében a második teljes körű, légi és földi szúnyoggyérítést kezdték meg. A kiemelt turisztikai régiók közül a Balaton környéki településeken, valamint a Velencei-tó térségében légi védekezést terveztek, továbbá a főváros egyes kerületeiben földi eljárást végeztek. Békés megyében a korábbi elmaradt szúnyoggyérítési munkálatokat folytatták. A múlt hét első felében érkezett viharos, erős széllel járó front miatt a kezelések többségét el kellett halasztani. A következő napokban elsősorban az elmaradt kezeléseket pótolják Békés megyében, Budapesten, a Balaton körüli településeken, a Dráva mentén és a Szigetközben, valamint Mohács térségében terveznek további végrehajtást. A szúnyoggyérítéshez használt készítmények alkalmazását a közegészségügyi hatóság hagyta jóvá, azoknak a hatóanyagát az Európai Unió engedélyezte. Az egyes permetezéseket a megyei kormányhivatalok népegészségügyi szakigazgatási szervei engedélyezik, a gyérítés hatékonyságát pedig szakértők ellenőrzik. Ahol a permetezés nem volt eredményes, ott a kivitelezők megismétlik az eljárást. A www.katasztrofavedelem.hu oldalon elérhető a szúnyoggyérítés heti programja, vagyis az, hogy melyik településen, melyik napon permeteznek. Az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.